• Skylake
    #2
    Értem a társadalmi igényt, ami elérte a szakpolitika szintjét, csak az a helyzet, hogy ez a kódkártyás dolog betarthatatlan. Másrészt tünetet akar kezelni, semmit sem érő módon.

    Ott van például a torrent. Rendben, tegyük fel NBr szerte blokkolnák a Pirate Bay-t, hogy csak a legnagyobbat említsem. Számtalan torrentkereső eszköz van, amellyel segítségével az userek megkereshetik ezeket az igen értékes médiatermékeket.

    Aztán ott vannak olyan technológiák, amelyek most egy kissé háttérbe vannak szorulva, de egy NBr-i porno-ban esetén akár el is terjedhetnek. Ilyen a Tribler például.

    Igen, Zimbardo igencsak nagy név a szakmában, és könyvéből többek között az is kiderül, hogy mivel a szexuális kielégülés egyszerűen fogalmazva egyre kellemesebben oldható meg másik partner nélkül (+ helló robotika a későbbiekben). Illetve hozzászoknak a férfiak ahhoz a torz valósághoz, ami a pornófilmekben megtalálható. Értsd: a nő életének legfontosabb célja, hogy változatos módon megb*sszák, illetve egyebeket tegyenek vele, - helló De Sade márki és Szodoma 120 napja. Nem véletlen, hogy a „normál” szexuális aktivitástól, az azok adta ingerektől egyre kevésbé fog felállni a bögyörője, és ennek lesznek következményei a párkapcsolatok minőségére – egyebek mellett is. És igen: a Szodoma 120 napja többek között azt a végponti pólust mutatja be, amikor minden lehetséges erőforrása megvan valakiknek minden lehetséges perverzitás megvalósítására. Ebből azt lehet tanulni, hogy ezen a pályán messze távolabbi határok vannak, mint amit az átlag pornónéző user megtekinthet.

    Mindenesetre, értem a problémát, de ennek megoldására az ilyen típusú szankciók totálisan kontraproduktívak. Emlékszem, annak idején, a 90-es évek elején micsoda jóslatokat tettek az internettel kapcsolatban: mindegyik nagy szellemi maszturbátor nem felejtette el megjegyezni, hogy az internetnek és online technológiáknak az oktatásra lesz óriási hatása. Hát tökre nem így lett, az internet az ösztönök kielégítésében, a szellemi restség terjesztésében, és a hülyeségek és féligazságok terjesztésében ért el csúcsot. Szóval talán ezt a részét kellene a dolgoknak kezelni. Az oktatás totális vesztese szerintem az internetnek és online technológiáknak, tehát talán ezzel kellene kezdeni valamit, a helyett, hogy ilyen értelmetlen tüneti kezeléssekkel próbálkozunk globálisan. Kezdjük talán azzal, hogy önmagunkat ismerjük, meg a másik nemet, lelkileg.