• leeloodallas
    #5
    Na jah...

    A magyar vállalkozó általában véve kapzsi, de annyira, hogy az elképesztő. A saját sz.rát is megenné, ha úgy több pénze lehetne, két forintért átfúrná az édesanyja térde kalácsát, és gond nélkül hazudik, mint a vízfolyás. És amikor ezzel szembesítik, sokszor őszintén meg van döbbenve, mert nem veszi észre, hogy mivé lett.

    Persze a magyar államnak is meg van a maga része abban, hogy ide jutottunk, de a vállalkozói kultúra elképesztően tré. Ha valaki vállalkozó lesz, már másnap úgy gondolja, hogy ő sz.rta a spanyol viaszt, ő hugyozta a Golf-áramlatot, és mindenki csak azért él, hogy őt gazdaggá tegye. És a jogi-gazdasági környezet is ennek az irányvonalnak, mentalitásnak kedvez.
    És persze a nagy cégek sem hülyék. Amikor ugyanazt a "pikkszalámit" a csóró német olcsóbban kapja meg, mégis miben reménykedünk?
    Az eddigi áfacsökkentéseket, nemzetközi trendekből (pl. olaj ára) adódó árcsökkenéseket kivétel nélkül a vállalkozói szféra nyúlta le, és amíg nem kerül a tökük satuba, addig így is marad.