• dyra
    #6
    Egy dolgot felejtesz el. A legtöbb ember betanított munkát képes végezni. A sok diplomások jó része is. Folyamatábrák kellenek, van egy 10%-nyi ember tömeg akik képesek megújulni tanulni kreativak lenni (a jó részét még el is nyomják a melóhelyen ragaszkodnak a folyamatábrákhoz meg én vagyok a főnök neked kuss). Vegyük a mi oktatásunkat. Sok egyetemünkön olyan emberek oktatnak akik a civil életben kb semmit nem csináltak nem oktatási munkahelyük nem is volt. Kb a könyvet felolvasni a diákoknak elég a 4 általános is.

    Gépeket nevelünk. De mi még jók is vagyunk a harmadik országbeli emberekhez képest. Ott ugye még az excelt is úgy oktatják, hogy a tanár felrajzolja a táblára.

    Tehát van egy baromi nagy réteg biorobot. Akiknek elveszi a munkáját a technológia.

    Amit te elfelejtesz most már nem fognak egyáltalán kelleni azok az emberek akik az excelben bűvészkednek ki lesznek váltva programokkal, könyvelők, pénzügyesek jó része kereshet majd más melót.

    Sofőrök? Hatalmas munkaterület, 20 év múlva a jó részük felesleges lesz. Targonca? Az is önvezető lesz, bányai gépek szintén. Mezőgazdaság már most is agyon gépesített. Tolmácsok? Elérhető távolságban vannak a real time fordító cuccok. Azzal együtt a nyelvtanárok jó része is kuka. Rendszergazda egy jól beállított informatikai rendszerhez már most se nagyon kell, elég kiszervezni a felügyeletet. Nem sorolom.

    Oké ezeket a gépeket szervizelni kell, de ahhoz meg oktatás kéne az meg nincs. A vége az lesz, hogy azok az országok ahol az oktatás rendben van hasítani fognak. Az olyan országok meg mint kis hazánk cumizni.

    Munkaerő hiány? Mi kellett hozzá? Egy unió ami elviszi a munkaerőt plusz egy demográfiai válság. (ne felejtsük el a világ jó részén egyáltalán nincs munkaerőhiány csak a magas hozzáadott értékű területeken)

    Én pedig nem úgy ismertem meg a világ tehetősebb részét, hogy foglalkozna a szegényekkel és a tanulatlan emberekkel.

    Konklúzió. Tudna ebből profitálni a világ, de ahhoz azonnali intézkedések szükségesek az oktatásban elsősorban, mert az embereket fel kell készíteni a változásra. Csak a világ jó részének erre nincs erőforrása, se anyagi se humán.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2018.04.29. 09:58:25