• Dante73
    #66
    Már bocs. De a 12 éves fiam, nekem ne üzleteljen már a neten, a tudtom nélkül. Pláne ne bitcoin alapon, aminek az árfolyama olyan szilárd, mint az ingovány. Én is dolgoztam 14 évesem, (apámnak alá kellett írnia) és bizony a fizut a kezembe adták. (Más kérdés, hogy hazamentem vele, és odaadtam anyámnak...)
    Apropó. a három éves unokaöcsémnek is van számlája. Testvérem, (az apja) nyitotta neki. Nyugodtan vásárolgathat vele a neten, ha akar. (Más kérdés, hogy még kicsi hozzá.)
    Paypal szabályozott rendszerben, BIZTONSÁGOSAN szolgáltatást nyújt. Emberek, bankárok dolgoznak a cégnél. Legjobb tudomásom szerint, a bitcoin, és a többi hasonló mögött nincsen egy konkrét cég, alkalmazottakkal, irodákkal, reklamációs lehetősséggel világ szerte.

    Tudom, szép egy olyan pénz tudata, ami független, meg lázadó. De civilizációban élünk, a szabályok nem véletlen vannak. Nem csak engem védenek Tőled, de Téged is tőlem...
    Megismétlem. Vannak a kriptovalutáknak TULAJDONSÁGAI. amik egy szűk, (többnyire nem tisztességes úton járó, de minimum spekuláns) rétegnek értéknek TÜNNEK. De nem azok. Mert valós, a többségi társadalom számára értékes tulajdonságai nincsenek. Az egyetlen valós érték mögötte a spekulatív tőke.
    Azt meg, hogy megkerüli a törvényeket, hadd ne tartsam már értéknek...