• asgh
    #14
    Ez nem feltétlenül magyar dolog. Én egy bécsi nemzetközi cégnél dolgozom fejlesztőként, animációs projectekhez. A pénz jobb, mint otthon, de a mentalitás sokkal rosszabb. Itt aztán esélyed sincs változtatni az irányvonalon: a cégvezetés kitalálja, hiába baromság, ahhoz ragaszkodnak. Felvesznek zseniális szakembereket, azok megmondják mit kellene csinálni, a vezetés meg ignorálja. Aztán a szakembernek elege lesz és lelép, jön a következő, elmondja ugyanazt, az sem érdekli őket és így tovább...
    Otthon is vettem részt szenvedélyes szakmai vitákban és meg kellett küzdeni jó pár ember kreténségével, de itt már eljutottam arra a szintre, ahol még sosem voltam, hogy leszarom, felveszem a fizetésem és csinálom, amit kérnek, hiába hülyeség, aztán én is lépek, ha van jobb lehetőség.
    Ezzel nem azt akarom mondani, hogy otthon minden jó, itt meg nem, hanem hogy a hülyeség nem ország függő és nem lehet egyes esetekből extrapolálni a teljes társadalomra.
    A gazdagabb országokban egyszerűen a hülyeséget is finanszírozni tudják. Több a tévedési lehetőség, így többszöri nekifutásra előbb-utóbb a működőképes megoldás érvényesül. De nem azért, mert okosabbak vagy bölcsebbek vagy belátóbbak vagy nyitottabbak az új megoldásokra, hanem mert van rá pénzük.