• NEXUS6
    #8
    Jelenleg minden gyártónak valami többé-kevésbé eltérő rendszere van a fizikai kulcs, kulcskártya, vagy akármi megvalósítására. Ha ezt egységesítik, akkor az autófeltörési "szakembereknek" rögtön kevesebb rendszert kell megtanulniuk, megismerniük. Ez önmagában csökkenti a biztonságot, csökken a védelmi rendszerek diverzifikációja.
    Ha Kolompár Ronaldinju, aki eddig nem igazán volt érdekelt ebben a műfajban is egy illegális app letöltésével hozzáférhet a kocsikhoz, akkor megteszi, azért mert megteheti. Minden mobiltelcsi gyak potenciális feltörő eszközzé válik, ez a felhasználható eszközök és személyek számát automatikusan nagyságrendileg növeli. A biztonság kifejezhető a védelem és a feltöréshez használható eszközök egyfajta arányaként. Ha potenciálisan feltörésre használható eszközök és a potenciális elkövetők számát növelem, az épp hogy a biztonságot csökkenti a jelenlegi állapotokhoz képest.

    Bármilyen digitális rendszer pontosan az első biztonsági résig biztonságos, ilyen meg gyak statisztikai alapon biztosra vehető hogy van, lásd pl. #7 hsz.