• Sequoyah
    #5
    A telefonos szoftverek nagysagrendekkel erosebb biztonsagi es rejtjelezesi funkciokkal birnak, mint a legtobb hagyomanyos kulcs. Eszem megall neha hogy meg a nagy markaknal is mint pl a BMW, milyen amator modon oldjak meg a hozzaferes biztonsagat. (pl kozkedvelt modszer h egy erositot visznek a bejarati ajtodhoz, es akkor az auto ugy latja mintha kozelebb lenne a kulcs, es nyilik is az auto. No comment...)

    Nem mondom hogy ezeket a regi hagyomanyos kulcsokat ne lehetne rendesen megcsinalni, de ha mar nem voltak ra kepesek eddig, akkor a telefonos hozzaferes mindenkeppen sokkal jobb mint ami most van.

    Szoval tevedsz, a biztonsag mindenkeppen novekedni fog. Nemcsak hogy a telefonodnak amivel nyitod az autot nalad kell lennie, de meg ha valaki el is lopja a telefonodat, hozzaferest nem kap hozza, igy nem tudja azt hasznalni az autodhoz. Gyakorlatilag lehetoseg lesz a tokeletes autorizaciohoz, vagyis fizikai kulcs+jelszo+biometrikus azonositas hasznalatahoz.
    Plusz ha elhagyod a kulcsot nem kerul tizezrekbe a potlasa (plusz eladasnal magyarazkodni a vevonek, meg a biztositonak hogy hol az eredeti kulcs).