• kvp
    #2
    "Aztán ahogy tudom oda sem tolonganak a túristák, pedig annak létesítése fenntartása mind pénzügyileg, mind technikailag nagyságrendekkel könnyebb, mint egy űrállomásé."

    Evente atlag 45 ezer turista megy oda. Az, hogy a teljes turizmushoz kepest ez semmi, nem jelenti azt, hogy nem jarnak oda joparan.

    Az Orion Span-nak ket nagyobb technikai gondja van. Egyreszt nincs szemelyszallito urhajojuk, masreszt nincs kesz urallomasuk. A Bigelow ebben elorebb jar, nekik mar volt tobb tesztelt, mukodo moduljuk. Ehhez kepest a cikkben szereplo cegnek meg tervei sincsennek, mivel annyi tokejuk sincs, hogy legalabb tervezomernokoket felvegyenek. A nem letezo piacrol osszevasarolni meg eleg nehez lesz barmit is.

    Innentol egy otletrol beszelunk, amihez egyelore annyi penzt se tudtak osszeakalapozni, hogy legalabb egy megvalosithatosagi tanulmanyt keszitsenek. Viszont a helyeket mar elkezdtek arulni, egy meg papiron sem letezo urallomasra. Ez vagy eleve csalas vagy egy nagyon naiv probalkozas sok penzt keresni...