Andrevv#67
Engem teljesen meglep, hogy intelligensnek tűnő embereknek halvány fogalmuk nincs arról, hogy mi a diktatúra és a demokrácia. Élt itt valaki diktatúrában? Mert én igen, pedig 40 éves sem vagyok. Nektek, és főleg az anti-fideszeseknek az jelenti a diktatúrát, hogy a választásokat a fidesz nyeri, ezért ők kormányozhatnak és lopják a pénzt? Ez nektek a diktatúra? Ne röhögtessetek már. Gyerekkorom és életem legsötétebb napjain az emberek nagyon örvendtek volna ha ilyen világ lett volna mint most. Egy kis igazi ízelítő az valódi diktatúráról: Képzeld el azt, hogy ismersz embereket, közeli rokonokat akik egyik napról a másikra eltűnnek és soha senki nem látja őket többé. Képzeld el azt, hogy egyenruhába öltöztetnek az óvodában/iskolában és kötelező módon hazafi énekekkel kell megköszönd a vezérnek, hogy nem halsz éhen nap mint nap, majd leülsz és minden nap vagy köménymagos levest eszel, vagy csak simán vizet kenyérrel ha még kömény sincs. A kenyér nem lisztből készül, hanem régi, kidobott kenyér-őrleményből és még sok más azonosítatlan valamiből. A gyerekek nem mehetnek le játszani csak úgy és akkor amikor kedvük van, vannak szabályok. Pl. nem szabad kardot készíts fából, mert ha megfordítod, egy keresztre hasonlít. Ha a hatóságok elkapnak, napokig nem látnak szüleid. Én szerencsére megúsztam egy szülői pofonnal és fűl-húzással, de nem mindenki volt ilyen szerencsés. Minden héten bombariadó zengi tele a várost, ha nem bújsz el, agyonvernek. Ha a szomszédod valami rosszban sántikált, pl. borsót/kukoricát mert lopni a mezőről, hogy ne haljon éhen a családja, és te nem jelentetted (mert az kötelező lenne), ugyanazt a büntetést kapod mint ő. Mindenki állami alkalmazott volt, mindenki mindenkit figyelt a saját érdekében. Estig sorolhatnám a diktatúra igazi arcát, amit akkoriban a nyugat mérsékelt/engedékeny diktatúrának nevezett. Milyen lehet az igazi?
Szóval elég a nyavalyás rinyálásból, szánalmas, de tényleg. Igen, a Fidesz egy tolvaj banda, ugyanúgy mint akármelyik ellenzéki, volt aki már bizonyított is, ugyanez van az EU felsőbb szintjein is, csak ott jóval nagyobb összegek vannak (rengeteg hír van ezekről az esetekről is, csak ti nem jó helyen tájékozódtok), minél nyugatabbra mész, annál nagyobb a korrupció, csak okosabban leplezik. Mind egyforma, gazember az egész, de ennél csak rosszabb volt és még lehet. Amikor választások vannak, nem egy jobbat kell választani, hanem egy kevésbé rosszat. A nép többsége döntött, bele lehet törődni, elég a nyafogásból, ennél sokkal fontosabb dolgok vannak az életben. Mindenki azt választott akit akart, mindenki azt csinál amit akar (ami törvényes vagy nem kapnak el), azt mondd amit akar. Mégis milyen demokrácia kellene ha ez sem elég?