• kvp
    #6
    "Államérdek. Lehet károgni, morgolódni, összeesküvéselméletezni, de mindig is ez volt, a német Krupp művektől kezdve, az IBM-en át (pikáns náci kollaborációval), egészen idáig."

    A globalizmus egyik eredmenye az, hogy az allamerdeket nagyon konnyen felul tudja irni a (nagytokes) befektetoi erdek. Ha a Google beveteleit, piaci helyzetet vagy szellemi tokejet rongalja az amerikai allamerdek, akkor hatalmas a nyomas a ceg vezetesen, hogy ezt valahogy barmi aron megkerulje. Innentol eleg konnyen elofordulhat, hogy a Google befektetoi inkabb a pezt valasztjak az amerikai allami erdek helyett, meg akkor is ha ezzel hosszutavon Kinat hozzak helyzetbe. A tudosok is pont a befektetok iranyaba jelzik, hogy ez anyagilag rossz veget erhet.

    ps: A demokracianak ehhez semmi koze, egy kivetelezett helyzetben levo csoport, a tudosok probalnak nyomast gyakorolni/figyelmeztetni a tenyleges dontesi helyzetben levo csoportot a nagytokeseket. Se az amerikai allamot, se az amerikai allampolgarokat nem kerdezte meg senki, arrol, hogy mi legyen, ez joreszt tisztan a befektetok dontesen mulik innentol, illetve hogy az amerikai allam tud-e eleg penzt kinalni a technologiaert, hogy a Google befektetoi szemet hunnyanak a dolog folott vagy legalabb megprobaljak a project lathatosagat csokkenteni, hogy meg a dolgoik se tudjak, hogy folytatodik-e. Nem veletlen, hogy az Apple-nel minden project titkos. A Google-nel megszokott transzparencia pont gatolta a tiktos es/vagy illegalis es/vagy erkolcstelen projectekben valo reszvetelt. Afaik ez anno egy szandekos dontes volt az alapitok reszerol, hogy elkeruljek a gonosz viselkedest. (ez lenne a ceg filozofiaja is)