• kvp
    #15
    "Még egyszer mondom orbanofób: k*rvára nem akar ebben az országban senki sem bevándorlókat, és képzeld el, ezek között azon emberek, és azokra szavazó választók is megtalálhatók, amelyek nem a drágalátos pártodra kívánnak és fognak szavazni!"

    Ez igaz, viszont ha sikerul egy olyan vezetest megszavazni akik azt csinaljak amit nyugatrol mondanak nekik, akkor nagyjabol mindegy, hogy ki mit szeretne vagy szeretett volna, kapjuk oket es kesz. Olyan ellenzeki part aki ellen akarna allni ennek a kulso akaratnak pedig jelenleg nincs. Nem tudom miert, de valahogy igy alakult. Viszont ha mar a kormany levaltasa akkor legalabb lenne tudatos dontes. Kb. 'Azert szavazok a liberalis ellenzekre, mert meg az iszalmizacio is jobb mint a mostani kormany' vagy valami hasonlo. A lenyeg az lenne, hogy a kepviselok multbeli es varhato jovobeli tettei alapjan valasszunk es ne valaki mas ellen szavazva.

    A franciak egy resze sem akarta iszlamistakat tamogato vezetest, de valasztaniuk kellett a Le Pen fele nemzetiek es az iszlamista Macronek kozott es akkor mar inkabb az iszlamistak. Most is ez van, inkabb szavaz az emberek jelentos resze egy internacionalista liberalis csoportra, mint a jelenlegi kormany megtartasara. Ennek hosszutavu mellekhatasa a tarsdalom lecserelese kulfoldrol jott lakossagra, de ez nem igazan befolyasolja a kormanyt levaltani szandekozok szavazatat. A franciak legalabb joreszt tudatosan valasztottak az iszlamizaciot mint szamukra a kisebb rosszat a nemzeti keresztenyseggel szemben, nem csak valami ellen szavazva.