• Skylake
    #12
    A magyarországi "rendszerváltás" tökéletesen mesterséges, felülről vezényelt, totálisan kontrollált politikai és gazdasági hatalmi átmentőakció volt.

    Mivel társadalomtudományi végzettségem (is) van, ismert számomra az, hogy Kádárék tudták már a 80-as évek legelején is, hogy a rendszer gazdasági és politikai értelemben totálisan fenntarthatatlan, és az akkori legoptimistább akkori forgatókönyvek szerint is, a 90-es évek közepére akkor is összeomlott volna, ha a SZU fennáll. Gazdasági és társadalmi elemzések sokasága mutatott már 1981 végén ebbe az iránya. Aztán még a folyamat gyorsult is.

    Kevésbé ismert, hogy a SZU gazdasági összeomlásának egyik felgyorsító tényezője a csernobili katasztrófa volt. Ennek neutralizálásra, kezelésére tett intézkedések olyan mértékű pénzügyi- gazdasági terhet jelentettek a már amúgy is megroppanófélben lévő szovjet gazdaság számára, hogy a 86 után titkos, de a magyar politika legfelső köreiben már ismert információ volt, hogy a SZU összeroppanása, és ezzel a kádári hatalom vége a 90-es évek elején elkerülhetetlen. (Nem véletlenül ekkor kerültünk kapcsolatba az IMF-el, lásd. Mong Attila: Kádár hitele c. könyv) Azt a projektet, amit ma rendszerváltásnak nevezünk, és ami valójában egy hatalmas átverés, 86 után kezdték szervezni a kádári felső körök. Ezért lehetett az egész "rendszerváltást" úgy levezényelni ahogy az megtörtént. Minden, abszolút minden gazdasági és politikai erőforrás a tervek szerint lett átmentve az új érába olyan módon, hogy ennek árát és kockázatait a magyar társadalommal fizettették meg. Az MSZP és Fidesz (=MSZMP), illetve a többi másodvonalbeliből létrejött párt egyaránt, és teljes egyetértésben.