• NEXUS6
    #62
    Több dologban is egyetértünk, pl a hitvitát én is igyekszem elkerülni. Abban is ezexerint, hogy kijelenthető az, hogy az emberiséget jelenlegi állapotában nagyon sok korábbi, vagy prognosztizálható klíma nem tudná fenntartani.

    Te azt mondod, ha sarkítottan fogalmazok: hogy változtassuk meg az életmódunkat, ahhoz hogy fenn tudjuk tartani a jelenlegihez hasonló klímát és ami így biztosítja hogy fennmaradjunk jelenlegi formákban, vagy is ne kelljen megváltoztatni az életmódunkat.
    Ez kicsit ellentmondásosnak tűnik számomra, de lehet, hogy roszzul fogalmaztam meg.

    Én azt mondom, hogy a klíma így is úgy is meg fog változni, valamennyire tudjuk is befolyásolni valamilyen irányban. Szerintem eleve az erölködés iránya szar, de ez szinte részlet kérdés, mert véleményem szerint a környezetvédelem "egyébnek" besorolt kérdései valójában fontosabbak, mint a klíma kérdés.
    Az emberiség fennmaradása ráadásul a jelenlegi trendek szerint valójában nem veszélyeztetett, épp hogy egy lehűlő klíma veszélyeztetné, amit próbálunk úgy tűnik kierőszakolni. Valszeg a visszacsatolások miatt egy trendváltozást sokkal könnyebben el tudunk érni, mint a klíma stabilizálását, ugyanis ez nem egy egyensúlyi rendszer és ahogy a globális felmelegedés öngerjesztő folyamat, ugyan így valszeg a globális lehűlés is az lesz, ha elérjük, azonban amíg a globális felmelegedés végállapotában valszeg fenntartható az emberi technikai civilizáció, az eljegesedés állapotában nem.
    Már csak azért sem mert az eljegesedés kori 180 ppm CO2 szint nem teszi lehetővé a mezőgazdasági tevékenységet, viszont egy dinók kori 800-1000 ppm jelentősen nagyobb hozamot jelent a maihoz képest is.
    Valóban az a gáz, hogy ha mindent elhiszünk és úgy értelmezzük a CO2, a metán, a vízgőz hatását, ahogy GW pártiak mondják, akkor valóban sikítófrászt kapunk, amit nem enyhít, hogy valóban csak egy esélyünk van, ha elbaxuk, az szopás, nem kicsi.
    De csak jelzem, hogy ugyan ez igaz a másik irányba is és a 80-as évek elején még mindenki a közelgő jégkorszaktól rettegett és talált is annak bizonyítására ezer egy példát. A felmelegedéssel riogatókat akkor még túl sokat szívott, komcsi hippiknek tartották, akik neki akarnak menni a tőkéseknek. Aztán a hippik felnőttek, tőkések lettek, egyetemi fokozatokat értek el, bekerültek az establishmentbe és most ők mondják meg a frankót.

    Az, hogy ebben a változó környezetben megteremthető, fenntartható az átlagember jelenlegi életmódja más kérdés, de nem tűnik lehetetlennek, azonban az alapok megteremtése pont nem az átlagemberen múlik. A GW propagandával azonban elérik azt, hogy még csak igénye sem marad a jelenlegi életmód fenntartására. Ami azért meghökkentő, mert amikor a komcsik, vagy a terroristák veszélyeztették a nyugati életmódot akkor kőkeményen NEM-et harsogtak a nyárspolgárok, most viszont gyak kérdés nélkül elfogadják, hogy ja persze, hogyne, a jegesmacikért mindent! :D
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2018.03.29. 16:24:21