• bundasjezus
    #61
    "Már megbocsáss, de a hokiütő egy exponenciális változást jelent, gyak értelmezhetetlen, előrejelezhetetlen, szinguláris állapottal a közeljövőben. Ha a melegedő tendencia ugyan megmarad, de a hokiütő kiegyenesedik az egy közel lineáris, de semmiképp nem megszaladó állapotot jelent. Sajnálatos módon az emberek statisztikákkal könnyen megvezethetők, mert egy megfelelő rövid időtartamot véve ilyen hokiütőszerű szinguláris jellegű változásokat rahedlit találunk a klíma változás történeteben. Pl. pont a 90-es évek végit sok szempontból. "

    Miért lenne értelmezhetetlen? A görbe meredekségéből lehet következtetni a jelenség súlyosságára. Pont arról van szó, hogy az üvegházhatás miatt a globális felmelegedés egy öngerjesztő folyamattá alakul. A jégfelületek olvadásával megváltozik a Föld fényvisszaverő képessége és egyre több hőenergiát nyel el a földfelszín. A légkörben felhalmozódó antropogén eredetű CO2 pedig visszaveri a földfelszínre a normál esetben az űrbe távozó infravörös sugárzást. A felmelegedő permafroszt talajból a metán kiszabadul a légkörbe és addig a pár évig amíg le nem bomlik, addig kb. 27-szer több kárt okoz, mint a CO2. Ha pedig ez nem lenne elég, akkor a melegedő tengerek és óceánok mélyén lévő metánhidrátból kiszabaduló és légkörbe jutó metán beveri az utolsó szöget is a koporsónkba. Ez nem statisztika, ez tény.

    "Ez a klíma hirtelen ugrásokkal kezdett megváltozni, értsd pl akár pár év alatt egyes helyeken 5-7 fokot emelkedett az átlaghőmérséklet, vagy időszakonként 300 év alatt akár 20 m-t a tengerszint. Szóval kijelenteni, hogy a klíma változás soha nem látott extremitása jelenti a fő veszélyt már megbocsáss, de egyértelmű tájékozatlanságra vall."

    Ha tájékozatlanságról van szó, akkor javaslom olvass utána és gondold végig, hogy az általad említett időszakokban mennyi volt az emberiség lélekszáma, hány embert kellett etetni és ma mennyien vagyunk és mennyi embert kell etetni egy időjárásfüggő mezőgazdaság által.

    Következetesen nem akarod belátni, hogy a mai, modern társadalom nem képes létezni egy megváltozott klímájú Földön. Az pedig édeskevés érv, hogy ahol eddig sivatag volt, ott majd most lehet termelni. Megsúgom, nem lehet, mert nincs termőtalaj. A termőtalaj kialakulásához pedig időre van szükség.

    "Másrészt az eljegesedési időszak nem tekinthető különlegesnek, egyrészt periódikusan bekövetkezik, azonban az alatt is lehetséges volt az emberi élet."

    Ezt is leírtam már. Persze, hogy lehetséges volt az emberi élet. De nem 7 milliárd ember számára és nem a mai modern társadalom számára.

    Részemről nem kívánok hitvitát folytatni veled ebben a témában. Engem meggyőztek a tudományos tények arról, hogy a globális felmelegedés emberi eredetű és öngerjesztő folyamat, a melegedés mértéke természetes okokkal nem magyarázható és a klímaváltozás következményei katasztrófálisak lesznek az emberiség számára. Az pedig nem nyugtat meg, hogy a múltban is voltak klímaváltozások, mivel azokat nem az emberiség okozta és nem egy 21. századi, modern, milliárdos lélekszámú civilizáció szenvedte el. Ezt a klímaváltozást viszont az emberiség önmagának köszönheti.

    Utoljára szerkesztette: bundasjezus, 2018.03.29. 15:36:15