• bundasjezus
    #51
    1. Nem természetes folyamat a jelenlegi klímaváltozás. A jégmintákból tökéletesen látható, hogy a légkör CO2 szintje az első ipari forradalom óta kezdett el drasztikusan emelkedni. Az a baj ezzel az emelkedéssel, hogy nem lineáris, hanem exponenciális. Vagyis egyre gyorsuló ütemű. Láttál már hokiütőt? Na pont úgy néz ki mind a globális átlaghőmérséklet, mind a légkör CO2 tartalmának görbéje. Nincs a természetben olyan folyamat, ami ezt okozhatná és nem vettük még észre. Csak a fosszilis tüzelőanyagok elégetése és az erdőírtás az elfogadható magyarázat a jelenségre.

    2. Nem áltudomány. Lásd jégminták vagy olvadó gleccserek stb. Bizonyítékok és tények vannak.

    3. Egy afgán kecskepásztor szemében a magyarok és az amerikaiak életmódja is hihetetlen luxusnak tűnik. Viszont az ő életmódja fenntartható, a miénk meg nem. Nyilván nem az afgán kecskepásztor szintjére kellene lemennünk, de elég jelentős részét fel kellene adnunk a jelenlegi kényelmes életmódunknak.

    "Persze megoldás akár az emberiség nagyrészének tervszerű kiirtása (feltéve ha majd tudjuk a választ az első ponthoz kapcsolódó kérdésekre) a többiek pedig egy alacsonyabb életminőségre kényszerítése. Most te komolyan ezt tartod megoldásnak?"

    Ilyet én nem írtam sehol. Aki a tervszerű kiírtáson gondolkozik, az először önmagán kísérletezzen. Én arról beszéltem, hogy az emberiség létezésének feltételei szűnhetnek meg, pontosan úgy, ahogy a jegesmedvék kihalnak hamarosan.