• grobs
    #5
    Egyrészt szerintem mindenki tisztában van vele (aki nem egy dobozban él), hogy az apple-nek semmi köze az érintő-képernyőhöz.

    Másrészt rengeteg IT eszköz bukott el azon, hogy rosszkor mutatták be, vagy nem adtak hozzá megfelelő támogatást.

    Tabletet pl. az MS 10 évvel a Apple előtt mutatta be. De soha semmit nem tettek azért, hogy az széles körben használható eszköz legyen. Így az emberek el is felejtették, hogy van. Az apple jó időben, jó háttérrel hozta ki a sajátját, ami az app store miatt még úgy is bomba siker lett, hogy az internet akkor legmeghatározóbb technológiáját a flash-t nem lehetett rajta használni. A kiváló támogatás miatt nem az ipad halt meg hanem a flash.

    Egy példa a rossz árazásra: Az ipad sikere után minden gyártó nekiállt a saját tablet-jének, és beárazták a sikert. 8-900 USD alapáron hozták ki ... már aki eljutott addig, hogy kihozzon valamit. SJ az ipad2-nél bejelentette, hogy az annyiba fog kerülni mint az ipad1 és az ipad1 árát lejjebb vitték. Azóta sincs 10"-on konkurenciája az apple-nek.

    Érintős telefonok voltak a GSM modulos PDA-k. De egyrész a WinMo nem az átlag embernek készült, másrészt mobilnet nélkül az iphone is elbukott volna. Az iphone pont akkor jött ki amikor a mobilnet már elérte a megfelelő elterjedtséget a világ boldogabbik felén, és nem kellett hozzá az idegesítő pálca ami az esetek 99,99%-ban csak nyűg volt.
    Utoljára szerkesztette: grobs, 2018.03.23. 11:35:05