• jkedzs
    #13
    a nők alapvető viselkedése teszi ki őket az IT-ból.

    egyszerűen nem rendelkeznek olyan hozzáállással, ami arról szól, hogy érdekel a technológia, érdekel, hogy komplex rendszerek hogyan épülnek fel, haza mész és ott is ezzel foglalkozol, próbálgatod őket, kockulsz egész nap, tolod bele olyan dolgokba az órákat szabadidődben, ami nem feltétlenül fontos és mindenki más leszarja (és kiröhög), de téged érdekel. olvasod angolul a dokumentációkat, bugokat, követed a programozó arcokat twitteren, nézed hogy mikről beszélgetnek, hátha elcsípsz egy-két új dolgot, amire rákereshetsz.

    tudod mi lesz egy olyan nővel egy munkahelyen, aki ilyen hozzáállással nem rendelkezik? rátolják a sablon, kisegítő munkákat, plusz az excel töltögetős adminisztrációt. és hogy miért?
    azért, mert lerí róla (a kutyájáról beszél a bash faszságai helyett pl), hogy az iskolát csak magolással végezte el, nem rendelkezik plusz tudással, tapasztalattal az IT különböző területeivel kapcsolatban, és ezért nem annyira értékes, mint mások.
    nem ül a munkahelyén munka után csak azért, hogy megértsen egy problémát, amit 5 évvel ezelőtt tolt bele valaki kontár a rendszerbe és amiért kurvára nem fogja senki sem elismerni, felnézni rá, megbecsülni, buksit simogatni neki, mert az IT nem erről szól.

    aztán jönnek majd ezek a "kedvüket megcsinált" nők, akik majd jól beleszaladnak a pofonba a való életben.

    ingyenes oktatáson nem fogja senki sem a fenti hozzáállást megtanulni, az vagy megvan, és akkor már az IT-ben vagy, vagy nincs meg és nem vagy ott.