• cylontoaster
    Az biztos, hogy lehetne és kellene tudatosítani a felhasználókat. A mostani botrány talán egy kicsit lendít ezen, bár nagy csodát nem várok..
    Sajnos perpill az sincs meg, hogy azt átgondolják, hogy mit tesznek fel publikusan/fél publikusan.
    Akinek mégis, azok töredéke jut el oda, hogy a chat és hasonlók, amit csak a FB lát, kellően átgondolva legyenek használva..

De idáig még a tudatosítás elegendő lehetne, persze ha lenne. Több, mint éve fennáll a probléma, és nem nagyon látni a javulást.

Viszont azt is tudni kell, hogy mik azok a dolgok, amikre a felhasználónak nem nagyon van hatása, kicsit ezekre próbáltam rávilágítani, bár elég rossz példát hoztam (kimondottan nyomkövetőset nem tudok jobbat) :)

A geolokáció alatt nem csak az otthonról FB nézést értettem (nem volt jó a megfogalmazásom), mert azt triviálisan látják. Viszont a mobilnetről nézett FB esetében, illetve a mobilnetről kikapcsolt FB-al böngészés/mászkálás közben gyűjtött lokációs adatokat is meglehet, hogy látják, amik viszont tuti nincsenek benne a FB-ot célzó oldallekérésekben.

A sütiket valóban az oldalak ágyazzák be, ők is felelősek ezért, de nem csak rajtuk kérném számon. Pláne azért nem, mert az adatok végsősoron nem náluk vannak. Ők annyiban bűnösök, hogy eszközt biztosítanak (kollaboránsok :D).