• NEXUS6
  #8
  A hír igaz, csak nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem Merciket, hanem Moszkivicsokat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. By jereváni rádió.

  Nem a németek akarják kitiltani a nagyvárosokból a dízelt, hanem egy külföldi cégek (pl. Toyota) által is támogatott civil szervezet adott be olyan beadványt a német szövetségi bíróságnak, hogy kötelezzék a nagyvárosokat, hogy esetleg vegyék fel a levegőminőség javító intézkedések közé a dízelek kitiltását. A tartományok vezetése hevesen tiltakozott, tekintettel a német autóiparra, és a német melósok munkahelyére, és a városok vezetése is fél szívvel van a dolgok mögött igazából. A média 1 mondatban persze annyit hoz le, hogy a német nagyvárosk ki akarják tiltani a dízeleket. Egy faszt akarják, röviden!
  Azért a civil méregzöld környezetvédőknek el kéne persze dönteni, hogy mit is akarnak, mert hála a gerjesztett dízel skandallumnak a dízel eladások csökkentek, ami az EU CO2 kibocsájtásának emelkedését hozta sok év után először.

  Másrészt. Természetesen sem a benyás motorok, de még kevésbé a villanymotorok elektronikája nincs meghekkelve, a céges infók meg hófehér tisztaságúak, egy 500 km hatótávú villanykocsi télen, fűtéssel -20 fokban is hozza az 500 km-t és egy km-rel sem kevesebbet. A benyások meg már jóideje csak orgona illatú vécéfrissítőt böfögnek fel magukból.

  Marhára utáltam, amikor az előző időszakban a dízelek kipufogóvég szopása volt permanensen, mert az mennyire nagyobb hatásfokú, meg mennyivel kevesebb CO2-t bocsájt ki, és aki benyást használ az gyerekgyilkos (unokáink jövőjét kockáztatjuk ugye), de minimum jegesmaci bocsokat kéjesen erőszakoló perverz. Ha a realitást nézzük, és ha választani kell, akkor valszeg nagyon hülye az aki egy 15 éves benyás kipufogójára akadna inkább rá, mint egy euro5 kategóriás dízelre.

  Amúgy meg pont amcsiban csinálnak sokkal súlyosabb ügyet belőle, ott már két vezetőt el is ítéltek, az egyiknél a bíró, rálicitált az ügyész által beterjesztett büntitételre is, csak hogy példát statuáljon. Pont egy a hatóságokkal a nyomozás során maxigáz együttműködő mérnökre. Fasza. Ha a céged neked kiadja, hogy optimalizáld a kocsi fogyasztását, az érvényben levő legális mérési ciklushoz, akkor gondolom itt mindenki első lenne aki beperelné a céget, és kirúgatná magát. Tök életszerű. Na mindegy.