• defiant9
    #629
    "hogy áldást mondanak a vacsorára és hálát adnak érte valakinek, az egy fontos dolog. "
    Tehát istennek megköszönni fontos, megismerni a tudományos magyarázatot nem fontos. Szerintem pedig éppen fordítva van, főként mivel levezethető hogy nem istennek köszönhető a vacsora.

    "Ja, csak te hoztad fel, hogy mi lenne egy katasztrófa után"
    Igen, ami továbbra is áll.
    Ezt próbáltad azzal cáfolni hogy ami tovább létezett az ami 'bizonyított'.
    Erre mondtam hogy az hogy hiába létezett valami sokáig ha egy új dolog simán über-eli és elavultá teszi.
    Ezt már nem tudtad cáfolni, csak elkezdtél a történelemről halandzsázni

    "Tehát elismered, hogy adott emberke lépes tudományos tevékenységre, amelynek eredményeiu esetleg szembemennek a hitével, de akkor is vakhívő"
    Hiába simogatod meg 30 óvodás buksiját, ha az utolsót megölöd a sorban akkor gyerekgyilkos jelzőt kapsz tőlem, amiért böri jár, a hitért (ma már) nyilván nem jár mágia-halál.

    "A világvallások eleve különböző dolgokat mondanak erről, "
    Így van, tehát van egy tudományos elmélet ami tényekkel van alátámasztva és van kismillió vallásos elmélet amik egymásnak is ellentmondanak és nincs mögöttük semmi igazolás. Akkor vajon melyik is a valós? Sajnos a kérdésre csak egy válasz adható, hacsak nem azt mondod hogy minden hívő ősét a saját istene teremtette, de ezzel csak egy paradoxongyárat nyitnál ki, úgyhogy nem javaslom. Kérdés hogy mi a te válaszod a kérdésre? (itt sunnyogott el tetsuo)

    "Hiszen az élet maga szembe megy az entrópia bizonyos elfogadottnak vélt jellemzőivel"
    Nem tudom milyen elfogadottnak vélt jellemzője van az entrópiának, ez egy mérőszám ami egy rendszerre vetítve növekszik ahogy egyre rendezetlenebb energiaformák(végállomás a hő) felé halad annak az állapota. Itt arra céloztam hogy pl. senki nem adhat le annyi energiát amivel saját maga sem rendelkezik, korlátlan hatalma senkinek sem lehet, a felső korlát az hogy a teljes tömegét energiává alakítja, ez az UFO lényekre is létező korlát, tehát nem tűnnek istennek, hanem a természettudományos módszerrel megvizsgálható hogy milyen véges kapacitású energiaforrást alkalmaznak.

    "Én úgy érzékeltem, mintha beleavatkozott volna az életembe többször, de természetesen elismerem ennek a szubjektivitását."
    Tehát nem történt más mint egy racionálisan végbemenő folyamatot isten beavatkozásának tulajdonítottad, ezzel egyben elveted az hogy a tudomány által vázolt törvényszerűségek mentén futott volna le az esemény. Mindezt arra alapozod hogy 'szerinted'. Természetesen a modell megengedi hogy a fizikai törvényei helyére isteni erőt tegyél, de ez nem más mint üres kitaláció. Nem más mint az hogy a télapó hozta rénszarvas szánon a karácsonyi ajándékot, a zártosztály is tele van mindenféle tévképzetes/hallucináló beteggel, ha ezek sorát kívánod gyarapítani akkor a lehetőség természetesen adott, szabad akartod van.

    "Azonban ki sem zárja, és bizonyos összetettebb, vagy személyesebb jelenségekre egyfajta magyarázat lehet."
    De kizárja, ha a rugó mozgatja az óraművet akkor az úgy fog mozogni ahogy azt a fogaskerekek elrendezése meghatározza. Ha más mozgatja a fogaskereket akkor rá kellene mutatni hogy miként is képes erre.

    "a tudományos gondolkodást kizárja-e a vallásos hit"
    Nyilvánvalóan nem zárja ki, egy ember sok mindenre képes, főleg időosztásban. A tudományos gondolkodás eredményeként létrejött állítás zárja ki a vallásos hit által létrejött állítást. Egyszerre nem tudod azt mondani hogy evolúciós termékek vagyunk meg isten teremtései is. Vagyis mondani tudod, az önellentmondás az egyik ismérv, ami alapján felismerhető hogy vallásos inditatású megnyilatkozást hallunk nem tudományosat.

    "Jöttek az idegenek és mindenki hasraesett előttük"
    OK. Istennek látta őket az ősember, ez nem meglepő mivel még a villámot is istennek tulajdoníthatta. Ma már tudjuk hogy ez nem volt meglapozott, tudatlanságra vezethető vissza, tehát ma már a tudás birtokában lehet ejteni ezeket a hiedelmeket és babonákat, istent.