• NEXUS6
    #627
    "Mémekről hallottál? ..."
    Hogy jönnek ide a mémek, meg főleg a legyek? Ez nem jött most át.
    A vallás mint integráló erő egy katasztrófa után igen csak fontos társadalom integráló erővé válna újfent, mondhatni az egyetlenné. A tudás átadásának is egyetlen útja volt évezredekig és ez is megismétlődne valszeg. Természetesen ezek a funkciói a vallásoknak, egyházaknak csökkennek, de továbbra is megvannak. Ne felejtsük el, hogy amcsiban elég sok egyetemet kisebb-nagyobb egyház alapított, pénzel. Szóval a vallásokhoz, egyházakhoz való viszonyotok, neked meg Defnek is eléggé a magyar társadalom szocializmusban jellemző viszonyait tükrözik és kevésbé a nyugati valóságot, vagy az évezredes természetes fejlődést. De még a mai magyar valóságot se nagyon.

    "Van nem vakhit is? Mert szerintem amiben kételkedik az illető, az már nem hit..."
    Jó kérdés, te hogy definiálnád a hit, meg a legvalószínűbb, de nem igazolt kép közötti különbséget, utóbbira milyen szót használnál?

    "A természetfeletti bevetett hitnek, nincs semmilyen bizonyítéka, sem oka, így igazából egyedül ezeket utasíthatod el, illetve más emberek állításait. Ugyanis az egész vallásosdi ebből áll, valaki valamit mondott, írt valamikor, és hidd el, aha."
    Jogos, én a transzcendes kifejezést filozófiai és nem vallási értelemben haasználom inkább, az én értelmezésemben az emberi megismerésen kívül eső jelentésű inkább.

    Csányi Vilmost nagy fejnek tartom, de megkérdőjelezhetetlennek? Nem ismerek olyanokat akik így néznek rá.

    "2. A vizitmajom elmélet, végül tévedésnek bizonyult, miután a tudományos közösségben elérte a vita szintjét. Haladni is kell a tudományos eremdényekkel."
    Nocsak. Egy linket lökhetnél, megköszönném.

    "Az áltudományos irracionális dolgok csomagokban érkeznek, és utat nyitnak a többinek. Erre kutatások is vannak."
    Van ebben valami, azonban ne feledjük azt sem, amikor egyrészt olyan dolgokra aggatnak "tudományosan igazolt" jelzőt, ami ettől marha messze áll. Másrészt vannak olyan kutatások, akár teszem azt UFO területen is, amit állami szervek végeztek és a viszgálat után is UFO maradt az objektum, a szó eredeti értelmében. Az, hogy az ismeretlenről ezek után ki mit képzel az egyfajta hit. Az ismeretlenre nincs tudományos magyarázat, más területeken bármilyen szilárd tudományos lábakon is áll az adott illető.

    Mi most itt gyak az ismeretlenről vitatkozunk. Ezért a ti hitetek is csak hit.
    50001X is leírva.