• NEXUS6
    #621
    "Felhívnám a tisztelt audiencia figyelmét ..."
    Höhöhö, az ki is, úgy értem rajtunk kívül?

    "Számomra továbbra is nyilvánvaló hogy aki a világ működését akarja megismerni az a tudományokban kereshet válaszokat,..."
    És ezt asszem senki nem is vitatta, a tudomány kizárolagosságát, tekintve éppen a tudományos ismereteink korlátaira, annál inkább. Szerintem az magánemberként nem optimális állapot, amely a szavaidból következik, hogy valaki csak és kizárólag a tudomány által validált ismereteket fogadja el. Teszem azt pár éve jött ki annak a köznapi megfigyelésnek a tudományos magyarázata, hogy a műzliben a különböző nagyságú magvak idővel miért rétegződnek egymás fölé és hogyan. Addig gondolom adtál egy nyaklevest a párodnak, amikor azzal kezdte a reggelt, hogy elkezdett nemtudományosan matatni a műzlis zacsiban a finomabb falatok után, pláne hogy ennek a hülyeségnek hangot is adott. :D

    "Szerencsére a tudás alapú társadalom egyre nagyobb része lát ezen át, így idővel a vallás is marginalizálódik és bekerül a hiedelmek és babonák gyűjtőjébe (sajnos ez még nem holnap lesz), azonban az a réteg(tanult is lehet) aki többet akar belelátni valamibe mint ami ott van az meg fog maradni, ez is egyfajta emberi viselkedésminta."
    Hát ez szép volt. Amúgy mit is izgat téged, hogy ki miben hisz? Te ebben HISZEL, hogy így lesz és ez jó, én ezt a hitedet nem akarom megingatni, még ha fenntartásaim is vannak vele kapcsolatban. Te vagy az aki más hitét akarja, annak jelentősében negligálni, elpusztítani.
    Miért?

    Többször felhívtam a figyelmet arra, hogy a hit, vallás, felekezet, egyház, illetve az előbbieket kihasználó politikusok az 4 különböző dolog. Attól, hogy az utóbbiak bizonyos hibásnak minőséthet, vagy egyenesen elítélhető döntéseket hoznak, az nem negligálja az egyénnél, a hittel megjeleneő egyfajta előnyöket, hasznosságot. Arra is ferlhívtam a figyelemt, hogy mivel a hit és a vallás nem tudományosan létrehozott rendszer, ezért nem kapsz olyan infókat, amely azok egyfajta fizikai érvényességét autómatikusan indikálják. A tudomány és a vallás nem ugyanaz a műfaj, emiatt nincs is közöttükk semmiféle versenyhelyzet, pláne nincs kizárólagosság, amit szintén felvetettünk a hittel rendelkező tudományos kutatók képében, a rájuk hozott példákkal.

    A. C. Clarrke szavai jutnak megint csak eszembe, amit szerintem szintén írtam, amely szerint a fejlett technológia a primitívek számára összetéveszthető a mágiával. A további értelmetlen vitára tekintettel ezt csak egy következő nyilatkozatával egészíteném ki, hogy meg van gyűződve arról, hogy az univerzum hemzseg az értelmes élettől. Azonban nyilvánvanvalóan azok túl értelmesek ahhoz, hogy idejöjjenek a Földre (és ezzel humorosan a Fermi-paradoxont is megválaszolta).
    Ez csak úgy jön ide, hogy jeleztem, hogy egy nálunk sokkal fejlettebb létforma számunkra ugye isteni jellemzőkkel bírhat.

    "...Tetsuo is csak a légvára tetején szeretne filozofálgatni nem azon hogy nincs alapja az egész elméletének. " Nagyon helyesen ezekről a dolgokról jelenleg tudományos szempontokat is figyelembe véve csak ennyit mondhatunk. Az idegen intelligenciák számának leírására is ott van a Drake formula. Csak ugye a 7 tényezőből talán egyet ismerünk. Vagy is ez egy tudományos köntösbe ültetett spekuláció, filz. ozófálgatás szintén csak. Megengedi akár azt a szélsőséges álláspontot is, amely szerint nem létezik egyetlen nálunk fejlett civilizáció sem a Galaxisban, amit úgy tűnik te is képviselsz. Mint ahogy azt is, hogy hé, már itt is vannak, amit meg én. De tudományos alapja egyiknek sincs, mindegyik csak a HIT-en, elvárásokon alapul.
    És ez nem a tárgytól eltérés, mert Hawking, hogy isten nyugosztalja legalább annyira szenvedélyesen nyilatkozott Istenről, mint az idegen civilizációkról.