• Tetsuo
    #616
    A lényeg, mint írtam, a mi általunk tapasztaltak, vagyis az anyagi valóság egy alacsonyrendű valóság. Az ókori népek jóval egzaktabb világot leíró magyarázattal szolgáltak, mint a mai, modern, materiális koreszme.
    Ez materiális szemszögből nem érthető, hiszen az értelmezési tartományán kívül esik a "valódibb világ".
    Pl. a Nap, mint égitest, illetve annak léte egy szimbólum. Istent szimbolizálja, ezért létezik és ezért annak energiája segítségével jöhetett létre az anyagi értelemben vett élet.

    A kereszténység (és minden klasszikus vallás) axiómája (kell legyen), hogy a kinyilatkoztatás örök. Tehát amit Isten csinált, mondott vagy sugallt, annak magyarázata és értelme nem változik évezredek alatt sem. Ha változik, akkor vagy az eredeti nem lehetett Igaz, vagy a módosult - értelemszerűen.
    Tehát itt csak arról lehet szó, legalábbis hívő keresztény számára, hogy bizonyos időkben rosszul értelemzik és/vagy magyarázzák az Igét.
    Ugyanez a vallás (mint a többi klasszikus) leírja Sátán megtévesztő szándékát és jövendöli a vallás (és a világ) korrupcióját, ami az Antikrisztus eljövetelében csúcsosodik ki.
    A keresztény liberalizáció valószínűleg ennek a folyamatnak a része.