• Irasidus
    #601
    "De had kérdezzem meg, hogy milyen jogon, minek okán is firtatod, követeled ezeket a szerintem inkább viselkedési és kevésbé erkölcsi szabályokat rajtam, aki nem vagyok felekezet tagja?"

    Nem követelem, csak kérdeztem. Ez alapján az állításod alapján kérdeztem: "Ennél tartom jobbnak a vallásos alapú erkölcsi nevelést, hiszen az valamilyen szinten évezredek együttélési alapszabályait fogalmazza meg." Ez ellentmondásban van azzal, hogy te igazából csak el járogatsz, nem vagy tisztában a valódi vallási erkölcsökkel, és nem is tartod meg őket, ugye. Tehát tettél egy állítást ami nem igaz.

    "Akkor a dzsáinizmus szabályainak betartását is számon kéred rajtam, akik kendőt viselnek, meg ha leülnek valahová imát mondanak az elpusztult mikrobális élőlényekért, mert minden életet tisztelnek?'

    Tehát csak eljutottunk oda, hogy az eredeti kijelenésed nem csak, hogy kamu volt, de még válogatsz is a - vallási - erkölcsök közül. Mi alapján válogatod meg az évezredes vallási erkölcsöket, hogy mi jó és mi nem? Nyilván van egy saját belső erkölcsi mércéd, ami független a vallásoktól. Ennyi, vége. Összefoglalva: tehát nem csak, hogy nem tartod meg őket (válogatsz), nem is értesz belőlük semmit, de még csak nem is vallási erkölcsöd van, de szerinted az a tuti jó... ja.

    Amit csinálsz, azt dilettantizmusnak hívják. Van egy felszínes ismered valamiről, és úgy gondolod te tudod miről beszélsz. Sajnos nem tudod, és még az eredeti kijelentésed sem igaz. Ez elég sok hozzászólásodra igaz. Csak mondom.

    "Amúgy most megleptél, azt hittem te is ateista vagy, most meg kiderül, hogy az evangélikus irányzatot követed?
    Vagy valamit rosszul értettem? ;) "

    Tehát még egyszer, tanult barátom, ez katolikus dolog volt amit írtam. Másrészt nem kell követnem valamit, hogy ismerjem, tudod egy doktornak sem kell a rákosnak lennie, hogy többet tudjon róla, mint a betege. Műveltség, tájékozottság azok a szavak amit te keresel, és persze van pár mélyen hívő barátom, akitől mélyebben is meg lehet ismerni a dolgokat, belülről. Éppen most érdeklődtem még pár dolog felől, hátha elmélyed a beszélgetésünk, de igazából, csak elsekélyesedett, amit igazán sajnálok.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.05.18. 17:18:51