"Igen az voltál. Viszont ez esetben, ha igazat adsz nekem, mit akartál ezzel a példával sugallni, mert sehogy se jó? Ez lenne a kérdésem."
Szerintem senki nem gondolja azt, hogy egész Földre kiterjedő özönvíz volt, talán még a római kat. egyház tudósai sem. Ők is valós eseményeket keresnek, amelyek a bibliai eseményeknek megfeleltethetők.
Lokális eseményeket látunk és esetenként nagy valószínűséggel be is azonosíthatóak. Ergo a Bibla, mint lehetséges írásos, bár természetesen nem tudományos igényű forrás használható, vagy is nem csak mese az egész. Ez a gondolatmenet lényege.
"Egy kérdésem lenne, hogy állsz a házasság előtti szexel?"
Jól!
"Tudod mi a különbség az isteni öröm és a sima öröm között?"
Nem tudom mire akarsz pontosan gondolni, de ha arra, amire én gondolok, akkor igen.
"Gondolom dicsőítésen még nem voltál."
Ha az evangélikus dolgokra gondolsz, az egyelőre kimaradt, de szerintem ismerem az érzést.
"Gyógyításon voltál, ahol taperolnak a papok?"
Szerencsére még nem volt rá szükségem. Mesélj, milyen érzés?
" Ahol te járkálsz néha, az nagyon szép kirakat, de még az alapokkal sem vagy tisztában, ha te a szellemiséget keresed, éled át. Amúgy az micsoda? Mert szerintem csak egy jól hangzó, de tartalom nélküli szó, "szellemiség" átélése. Nagyszerű."
Megyek amerre az ilyenfajta fejlődésem diktálja, nem utasítok el semmit, nem is vagyok az út végén. De szerintem már az elején sem.