• defiant9
    "Ez technikailag valójában kb pont ugyan olyan sci-fi, mint amit én írtam egy kvantum-tudat-agy rendszerről."
    Nagy különbség hogy csak műszakilag nem vagyunk képesek kivitelezni vagy az hogy a tiednek még az elvi alapja is hiányzik.
    Az én sci-fi űrhajóm a fénysebesség 90%-ával menne, míg a te specifikációd c felettit vizionál.

"Na most ez vagy így van, vagy nem így, ez nem érv"
    Miért nem lenne érv? Látunk egy működő gépet, az állítás arról szól hogyha csinálunk egy ugyanilyen gépet akkor az ugyanúgy fog működni, ahogy ezt minden esetben kimérhető. Az a különbség hogy én elfogadom az anyag és energia működése kapcsán feltárt és igazolt tudományos működési módot, te pedig elhiszel valamit amire semmiféle objektív magyarázat nincs, ráadásul szembe megy a tény adatokkal.

"Az emberi tudat az emberi testhez kapcsolódik"
    Először is definiáld a tudat kapcsolódási pontját. Amikor egy sejtből áll egy emberi lény teste akkor már van tudata lelke, akármije?

"Az ember ma pont ugyan annyi infót tud befogadni, mint 500 évvel ezelött."
    Egész pontosan nem annyit, és biztos nem annyit mint 50.000 éve. Az hogy napról-napra bővül az összehordott tudásanyag meg trivialitás. Ez egy hátrány a biblia alapú megközelítésben, ott nincs fejlődés a megírási időszak után mert ma hiteltelenné válna ha látnánk hogy kik és milyen alapon írogattak bele.

"halálfélelem":
    Az elmúlást mint szükségszerű tényt fel lehet mentálisan dolgozni, ebben is különbözünk az állatoktól hogy mi látjuk előre az elkerülhetetlen, az ez elől elbújás ebbe a primitívebb állapotba való visszamenekülés egy formája, egyfajta struccpolitika.

"Hihetetlen ez az aggresszió, ami benned a keresztény vallásúakkal szemben van."
    Én csak tényeket közöltem, az adott szöveg részek a bibliából származnak. Az hogy ma ezek már teljesen idejétmúltak és kellemetlen velük szembesülni az nem az én problémám, hanem a hívőké. Te vagy az aki a bibliára mint a tanítás eszközére tekintesz, én csak rámutatok hogy a tankönyvben ezek szerepelnek, amit meg kellene magyaráznod hogy miért is. De magyarázat helyett csak elsunnyogsz, és a Führer-re kezdesz el mutogatni.

"hogy magánvéleményen túl nem foglalnék a kérdésben állást"
    Én nem láttam ilyen kinyilatkoztatást, és valójában a magánvéleményed sem egyértelmű. Ami nekem eddig lejött hogy valami tudatok összekapcsolódásában hiszel(egymással, de talán a teremtővel is), és a biblia az szerinted a legjobb módszer az erkölcsre nevelésben. a gépek viszont szerinted nem lehetnek tudatosak, állatok elvileg igen (a határvonal homályos), az anyag-energia nem minden, kell lenni valami másnak is(nem tudni mi). Lényegében ennyi. Javítsd ki ha félreértettem valamit.

"Érdekes infók, kevésbé értem, hogy hogyan is jön ez most a témához, de mindegy."
    Azt mutatja hogy a trend a vallásosság visszaszorulása.

"van egy emberke, aki egy sugallatra elkezdett bizonyos dolgokat csinálni, amelyek nagyon gyakorlatias dolgok voltak és ezzel nem csak az embert, hanem minden élőlényt megmentett. A Biblia minden sztoriának van egy ilyen üzenete,"
    Tehát tanmese. OK. Akkor mondjuk ki hogy a biblia egy mesekönyv, egy kitaláció, a benne lévő írásnak nincs valóság alapja. Ha ezt így rögzítettük akkor nekem nincs is több kérdésem, nem kezdem el vitatni Andersen meséit sem hogy az azért úgy mégsem lehetett.

"az alapvető fizikai kölcsönhatásoknak, milyen üzenete van az emberek számára"
    Miért kellene üzennie? Mi egy porszem vagyunk az univerzumban, el kellene szakadni ettől a geocentrikus világképtől, szerencsére ma már nem jár máglya halál a tagadásért, de hogy az járt az jól minősíti azt a dekadens gondolkodásmódot amit a hittel karöltve jár.

"Szóval áttúrhatod az ilyen könyveket és nem fogszt tudni találni olyan egyszerű kijelentéseket, amelyekre a csemetéknek a sorozatos demiért kérdésseire válaszolhatnál. A vallásos anyagokban meg sokkal könnyebben."
    A mesekönyvekben meg még könnyebben. A fizika könyvvel a gyereket egy bizonyos kor felett tanítjuk, pl. hogy az egyszerre elengedett papírgalacsin és vasgolyók miért egyszerre érnek le, ez előtt pedig a mesekönyvből megtanulhatja hogy a tiszta-szívű szolgálólány példája a követendő nem a gonoszkodó mostoháé. Már n+1 x elmondtam hogy nIncs szükség vallásos anyagra, csak ezt n+1 elengedted a füled mellett.