• NEXUS6
    "Ha atomról atomra képes vagy reprodukálni valamit akkor az ugyanúgy fog működni mint az eredeti, a restart lehet problematikus, de ez kb. hab(molekula) a tortán egy agy komplexitású szerkezetnél az egész felépítéshez képest."
    Ez technikailag valójában kb pont ugyan olyan sci-fi, mint amit én írtam egy kvantum-tudat-agy rendszerről.

"Anyag van és energia az alsó szinten, ebből építhetsz szubjektumot is, jelentsen az bármit is:)"
    Na most ez vagy így van, vagy nem így, ez nem érv, ezt senki nem bizonyította, te ezt csak elfogadod. Az a különbség, hogy miközben én lehetőségként kezelem isten létét, addig a te HITED az anyagban kikezdhetetlen. ;)

"tudomány soha nem lesz képes a tudatunkat újabb szintre emelni"
    Helyesen úgy mondják lealacsonyítani. A hit az egy primitív szint, ősemberi babonákkal fakad egy tőről, ahogy fejlődünk úgy szabadulunk meg tőle. Ez a trend."
    Nem voltam teljesen konkrét. Az emberi tudat az emberi testhez kapcsolódik, a tudat megváltoztatásához az emberi testet is meg kell változtatni, de az a kérdés, hogy az mennyire lesz emberi lény? Én erre gondoltam. Ez a hit meg babona, meg felvilágosodás csak rizsa. Az ember ma pont ugyan annyi infót tud befogadni, mint 500 évvel ezelött. Akkor az polihisztorságot jelentett, lásd Leonardo (nem a DiCaprió), ma meg ha egy interdiszclipnáris témád van, akkor úgy szednek szét az opponensenk, mint foxi a lábtörlőt.

"Ésszerűtlen ezt választani, ahogy mondtam ami extrát tud az hogy egy (hamis) biztonságérzetet ad (mennyország és társai)."
    Jogos, gondolom sokkal jobb a stressz okozta betegségekben 20 évvel korábban meghalni. Kemény az élet, de nem eléggé!!! XD Sajnos nem volt igaza Nietzscheének, hogy ami nem öl meg (negatív stressz) az erősebbé tesz. Nem, az nem tesz erősebbé! Megöl, de nem azonnal. Egy álomkép, a szeretet mindenhatóságának illúziója viszont klinikailag is detektáltan az egyik stresszoldó. A placebó akkor is működik, ha tudod, hogy placebót kapsz.

"Kövezd meg aki szombaton dolgozik, negyedíziglen csapkodd a csecsemőt a földhöz a kettévágott terhes nőkkel? Breivik egy visszafogott cserkészfiú volt ehhez képest."
    Hihetetlen ez az aggresszió, ami benned a keresztény vallásúakkal szemben van. Még nekem is feltűnik, aki nem vagyok az. Csak hozzátenném, hogy az utóbbi több száz év legpusztítóbb háborúinak, semmi köze nem volt a valláshoz, azonban a politikához, erőforrások ellenőrzéséhez, az élettérhez, egyéb racionálisan magyarázható dolgokhoz annál inkább.

"Ahogy a télapóban is hihetsz ha rájössz hogy isten nem létezik, tragikusan gyenge logikai összefüggéseket produkálsz."
    Tehát összegezve a véleményed egy megalapozatlan magánvélemény, ami szembe megy a megfigyelt tény adatokkal, nem több minthogy valaki szerint Thor pörölye szórja a villámokat. Ezzel kb. be is minősítetted magad..."
    Szerintem ezt 8000X hangsúlyoztam, hogy magánvéleményen túl nem foglalnék a kérdésben állást, és ehhez tartom is magam, ezzel miben is minősítem magam? Bocsesz, az is elég minősítő, amikor lassan 600 hsz után bizonyos kismilliószor leírt dolgot egyszerűen nem akarsz meglátni. Ez nem a szellemi képességeidet minősíti, hanem megmutatja, hogy a saját nézőpontotd agresszív érvényesítése valójában milyen vakká is tesz. Ez egy pszichológiai effektus, kb a beállítódásnak felel meg, amit most itt szépen demonstráltál. Amikor is a prekoncepciók, a negatív érzelmekkel megtámogatott kezdeti feltételezések, gyak HIT, milyen szinten érzéketlenné tesz bizonyos információkkal szemben. És ez tök racionális megállapítás, mint látod, semmi személyeskedés, no offence.

"A Magyarországon szolgáló katolikus papok létszáma 2016-ban 2110 fő volt, 2005-ben viszont még 2576-an voltak. 11 éven belül tehát 18 százalék a csökkenés mértéke, a jelenlegi átlagéletkor ráadásul 60 év fölötti.
    Élveszületések száma 2012 90.269
    2012-ben már csak alig több mint 39 ezer keresztelést regisztráltak"
    Érdekes infók, kevésbé értem, hogy hogyan is jön ez most a témához, de mindegy.

"Jaja, de nem jégolvadás volt hanem eső, valóban reális hogy az egész szárazföld víz alá került a sok csapadéktól, csak a fa bárka volt képes milliárdnyi fajt befogadni. Aki ilyen képtelenséget reálisnak tart ott tényleg csak szét tudom tárni a kezem, ahogy az ide vágó mondás is tartja: "nagy az isten állatkertje"
    Noé sztorijának nem az a lényege, hogy akkor most meddig esett sz eső, hogy is zajlott le az esemény. Hanem, hogy van egy emberke, aki egy sugallatra elkezdett bizonyos dolgokat csinálni, amelyek nagyon gyakorlatias dolgok voltak és ezzel nem csak az embert, hanem minden élőlényt megmentett. A Biblia minden sztoriának van egy ilyen üzenete, az ősrobbanás elméletnek, a sztenderd kozmológiai modellnek, az alapvető fizikai kölcsönhatásoknak, milyen üzenete van az emberek számára? Nyilván semmilyen. Az a gond, hogy akár még a szociológiai, vagy pszichológiai kutatások nagyrészének sincs. Szóval áttúrhatod az ilyen könyveket és nem fogszt tudni találni olyan egyszerű kijelentéseket, amelyekre a csemetéknek a sorozatos demiért kérdésseire válaszolhatnál. A vallásos anyagokban meg sokkal könnyebben.