• Tetsuo
    #432
    Részben igazad van, részben nincs, ami alább már párszor el lett mondva.

    Elvileg, a modern tudományos szokásjog szerint nekem illene bizonyítanom, hogy Isten létezik, de pont az a lényeg, hogy egzakt racionális módszerrel (dedukció) nem lehet bebizonyítani, az empirikus megoldások pedig eleve kizárják a lehetőségét egy "közvetett beavatkozónak", pláne egy "be nem avatkozónak". (Mintha már leírtuk volna ezt "néhányszor".)
    Szó volt már arról is, hogy évezredekig úgy éltünk, hogy Isten van, a modern (szofista) filozófiák kezdték hirdetni, hogy Isten nincs, a saját profán így leszűkített értelmezési tartománnyal bíró tudományukkal próbálják ezt alátámasztani.

    Tehát a vallásos emberek nem akarják neked vagy másnak bebizonyítani Isten létezését (legalábbis a magam nevében ezt kijelenthetem), csupán felhívják a figyelmet arra, hogy a modern istentagadó filozófiák tévesek, legfőképp ha az általuk kreált és így a vallással nem kompatibilis tudomány módszereit veszik alapul.

    Fogalmazhatunk úgy is, hogy "bizonyíték nélkül" kijelentem, hogy Isten létezik, amit soha senki nem tud cáfolni. És akkor mondhatod, hogy zöld unikornis..., de attól még Isten valósága nem szűnik meg.

    Egyébként, egy-egy személynek be lehet bizonyítani a túlvilág és Isten létét, de ahhoz az adott személynek egy komoly erkölcsi és szellemi utat kell bejárnia. Ekkor az elhivatottság és egyéb, a szcientisták által mérhetetlen lelki tényezők kerülnek előtérbe az anyagiság és a ráció helyett.