• NEXUS6
    #4
    Hidd el ez a csilagközi utazás katasztrófa esetén nem reális opció.
    Tekintve hogy egy csillagközi űrhajó megépítése és az elképzelhető legnagyobb katasztrófa kezelésére, a Föld/civilizáció megmentésére kb ugyan annyi erőforrás áll rendelkezésre, értelemszerűen az utóbbit fogják választani. A Musk csecsén felnövekvő hipszterek talán eljátszanak nedves álmaikban az első opcióval is, de ez valójában nem ésszerű.
    Elsősorban a következők miatt:

    Van a csillagközi utazásnak romantikája, de ha figyelembe vesszük, hogy az indulóknak, az első generációnak sokkal rosszabb körülmények között kéne tengődniük, mint a legrosszabb börtönökben azért ez igazán belegondolva nem olyan vonzó. A többi generáció sorsa pedig elég bizonytalan.

    A célbolygó lehet élettelen, de életre alkalmas, vagy eleve élettel rendelkező. Az első lehetőség szintén szopás, mert ugyan az a börtön élet folytatódik ott is, amíg az életet el nem terjesztjük, ami jelenlegi technológiával is 10 000 ezer években mérhető. Azonban ennél már csak a második nagyobb szopás, vagy csak bizonytalan valójában, hiszem az ottani élet nagy eséllyel nem kompatibilis a miénkkel, ami valszeg nem azt jelenti, hogy hú dejó mert akkor nem betegszünk meg az ottani kórokozóktól. Épp ellenkezőleg, az ottani szerves anyagok valszeg iszonyatosan veszélyesek a mi metabolizmusunkra, allergének és az immunrendszerünk által kezelhetetlenek. Valszeg szintén évezredekben mérhető, amíg a megérkező űrhajósok közül sikerül olyan hibrideket kitenyészteni, akik el tudják viselni az ottani élőlények, vírusok támadásait. Ha egyáltalán van erre lehetőség.

    A Földön a legzordabb körülmények között, a Szahara közepén, vagy az Antarktisz jégmezőin nem olyan szigorúak, veszélyesek a körülmények, mint bárhol az általunk ismert univerzumban. A fenti lakható bolygóra vonatkozó két opció pedig olyan bolygóra vonatkozik, amit még fel sem fedeztünk, de a körülmények összességében így is valszeg kb azt jelentik, hogy olyanok, mint a Marson. Azért meg marhára nem érdemes csillagközi utazást szervezni. Akkor már inkábba Földet kéne megmenteni.

    Szerintem.