• paragic
    #20
    Mert olcsóbb lesz robottaxizni, mint saját fenntartású autót használni - a városokban legalább is. Vannak erre különböző számítások, hogy mennyit spórolhat meg így évente egy háztartás. Egy magántulajdonú autó tipikusan az idő 96%-ában áll, egy flottaüzemeltetésű autó akár az idő 40%-át is az úton töltheti, így a kilóméterenkénti költsége máris sokkal kisebb, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy flottaszinten milyen megtakarítások érhetőek el az üzemeltetés során. És garázsra sem kell költened.
    A szabályozás is ebbe az irányba hat, mert az emberek nem akarnak parkoló autókat kerülgetni, így a belvárosi parkolást egyre inkább megnehezítik (ez a folyamat már tart egy ideje). Aki a belvárosban lakik, nem fogja tudni hol tárolni az autóját, aki bejár a belvárosba, az legjobb esetben elküldi az önvezető autóját egy külvárosi parkolóba, viszont ennyi erővel már jöhet robottaxival is.
    A harmadik ok a kényelem, nem neked kell szervizelni, lemosni, intézni a biztosítást, adókat, tankolni/tölteni stb. Nem kell aggódnod, hogy mi lesz ha elromlik, meghúzzák az oldalát vagy ellopják.
    Mióta megjelent az Uber, Amerikéban a 30 év alattiak körében már visszaesett a saját tulajdonlás.
    Utoljára szerkesztette: paragic, 2018.03.07. 17:30:26