• TokraFan
    #329
    Pontosan milyen választ szeretnél? Leírta azt, hogy mi lehetett volna ha...lett volna pénze az országnak! De nincs és nem is volt pénze! Hiába szuper a talaj, ha magas színvonalú műveléséhez nem voltak adottak a feltételek, sem a géppark, sem az infrastruktúra, sem szinte semmi más tekintetében. Ez nem arról szól, hogy Pistabá beveti az 1 hektárját valamivel, aztán ami kijön belőle azt eladja a sarki piacon. Ahhoz, hogy az ország versenyképes legyen export piacra is -mondjuk a mezőgazdaság terén-, irdatlan betuházásokra volt szükség, kezdve a teljes folyamathoz szükséges gépektől, a modern tároló és feldolgozó üzemeken, valamint kereskedelmi hálózatokon keresztül, a szállítmányozáshoz szükséges normális infrastruktúráig bezárólag.

    Továbbra is az a kérdés, miből finanszíroztuk volna a modern mezőgazadasági gépeket, miből és ki épített volna feldolgozó és gyártó üzemeket és lehetne még sorolni, ha nem a külföldi tőke bevonásával? Megjegyzem, Európában túltermelés van élelmiszerből, ráadásul a környezeti hatásoknak ennyire kitett területre gazdaságot építeni igen kockázatos lenne!

    Nem volt sok mozgástere az országnak, sajnos hiába nosztalgiáznak egyesek. Elméletben lehet szépeket írni, de itt most az a kérdés, hogy jelenleg mit lehet tenni! Tök mindegy már, hogy mikor és kik baszták el 10-20-50-100-1000 éve (nem beszélve a külső befolyásolásról), ma már abból kéne kihozni a legjobbat ami van. Mellveregetéssel, (ál)nemzeti lózungokkal nem megyünk már semmire. Az egyetlen kitörési pont az lenne, ha az ország haladna a korral és a jövőbe tekintene (ahogy tette pl. Dél-Korea), ehelyett itt egy poszt kommunista jegyeket mutató munkásállam épül, egy múltba révedő kormánnyal, akiknél megállt az idő valahol 1848 körül...A miniszterelnök pedig nem titkoltan egy digitális analfabéta aki semmit nem ért a modern világból.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.03.29. 04:39:29