• defiant9
  #305
  "A kistermelők olyan támogatásokat kapnak"
  Alap kérdés hogy miért is kap támogatás amikor túltermelés van, lehetne piaci alapon termelni/eladni ahogy ez a piaci alapon működő ágazatokban zajlik. Ez az EU hibája, de nem lehet ellene már reálisan fellépni mert akkor az összes gazda fogja a traktorját és lezárja az autópályákat/főutakat.

  "külföld kapott volna kisebbségi tulajdonrészt, kedvezőbb feltételekkel, mint amit ezüst tálcán kaptak."
  Kisebbségi tulajdonért jóval kisebb beruházást kapsz, onnantól ui. a többségi tulajdonos lefölözheti a te befektetésed. Prosperáló cég bevonja inkább a részvényeit, mert nem akarja hogy 'ingyenélők' húzzanak hasznot az ő kompetenciájából. Kína ezt a vegyesvállalati formát force-olhatja, mert akkora piac hogy szívják ugyan a fogukat a nyugati cégek, de belemennek mert nagyobb a hozadéka. Egy 10 milliós piac ilyen kényszerítő hatása elhanyagolható.

  "gyümölcsök exportja mellett."
  Korábban kértem hogy nevezd meg a tipikus magyar export-terméket. Ez lenne az? Hát megsúgom hogy ebből meleg vízre sem fogja futni.

  A mi lett volna ha nagyanyámnak töke lett volna vonalat nyugodtan eleresztheted. Én is tudok olyanokat mondani hogy ha a római birodalom még 1000 éven át fennmarad, vagy ha a tatárok kiirtják a magyarságot és letelepednek akkor az egész nacionalista koncepciód zéróvá degradálódna.
  A mai globalizált világban kell boldogulni, ebben az általad javasolt lépjünk ki vámoljuk meg ág csak egy negatív gazdasági spirált eredményez.
  A gondoskodó állam majd megoldja hozzáállás a másik amit el kellene hagyni a konzervatív dekadens gondolkodásmódból. A kisebb állam a jó 'liberális' irány a mi politikai kultúránkban, nem a sok adó beszedésből az aktuális elképzelésemnek szerint betorzított piac.