• defiant9
    #297
    " Az érvelés már elhangzott. Olvass vissza."
    Én egyáltalán nem látom hogy mérleget vontál volna az EU kilépés+vasfüggöny felállítása / bennmaradás hozadéka közt.
    Egyébként nem gondolod hogy kicsit abszurd hogy Angliai munkavállalóként éppen te akarsz vasfüggönyt bevezetni? Vizet prédikál esete ez is... Teljesen irreális elképzelésed van arról hogy mi az amit politikailag végig lehetne vinni, a gazdasági érvek pedig fájdalmasan hiányoznak az irományodból.
    "mikro- és középvállalkozások szféráját erősítve"
    Nem vagy képes felfogni hogy a méretgazdaságossággal szemben nem tud egy KKV versenyre kelni. Egy autót vagy bármilyen elektronikai eszközt nem tud előállítani, rengeteg ilyen iparág van ma már, egyre több. Rendben, felszámolod azt is hogy a KKV beszállító legyen. Továbbra is kérdem, akkor milyen export-terméket fog gyártani, konkrétan mondj olyan példát ami egy tipikusan ilyen termék lehet. Mindezt úgy hogy a vámok miatt versenyhátrányban van az EU-s piacon. Ezt már többször megkérdeztük, de mindig csak hallgatás volt a válasz mint legtöbb felvetésre, és a végén van pofád leírni hogy akkor olvassunk vissza mert már elhangzottak az érveid. Amik elhangzottak részedről azok csak üres lózungok.
    "a hazai nagyipart feltámasztva,"
    LOL. Vas és acél országa leszünk ismét. Mondj kérlek egyetlen nagyipari vállalatot amit reálisan fel lehet támasztani. Ez is csak egy újabb lózungod.
    "magyarellenes kormánnyal és annak gazdaságával nem fog menni"
    Semmi nem akadályoz egy vállalkozót meglévő KKV-t ma abban hogy termeljen fejlődjön, növekedjen. Sőt, rengeteg EU/állami/MNB program van ami ezt célozza. Ettől még roppant kemény feladat nemzetközi szinten is versenyképes produktumot gyártani, ez szabad EU-s piac hozzáférés nélkül pedig szinte esélytelen. Már Ukrajnával is életbe lépett az EU-s szabad-kereskedelmi megállapodása, de ott meg nyilván ukránellenes a kormány, Szerbiában meg szerbellenes. Véletlenül sem az van hogy az ottani gazdasági szakértők szerint is az integráció aminek több az előnye. Közgazdasági analfabéták persze mindenhol vannak, akik a nosztalgikus nacionalista jelmondatoknál tovább már nem látnak.