• hillman
    #74
    Akkor abban egyetértünk, hogy a digitális pénz jo, de még magyarország nem áll készen?

    Nem azért kell pálinkát halmozni mert jön a háboru hanem azért mert jo befektetés(lentebb kiszámoltam). Igy segithet a mindennapokban.
    Költségei minimálisak. Ha nincs pincéd a vétel vagy épités, ha van és addig lomtár volt akkor csak a tároloedények és a polcok egyszeri költsége. nincs kezelési költség(az idönkénti felsöprést és izzocserét nem számolom), kamatado, egyéb dézsma.
    A minöségi szesz érték, nem inflálodik. Az értéke viszonylag stabil századok ota. Életkorával értéke növekszik. Miközben a pénz inflálodik; erre is kitér a lenti példa.
    Még a bor hasonlo de nagyságrendekkel macerássabb a tárolása.
    Ezért gyüjtöm. pecsétes papirral fözdéböl(gondolván az apehra nehogy mégegyszer kifizettese az áfát.). Elárverezem majd az addig összegyülteket amikor nyugdijba megyek. Békében tervezem. Ha jobban tetszik magánnyugdijpénztár.
    Mielött a betörést emlitenéd a rendörörssel szemben lakom. Az ügyeletes rálát a kapumra.

    Az, hogy van elrakva a pincébe pár heti élelmiszer még nem világvégevárás. Szinte az össze idös ismerösnél van pince vagy kamra amiben több hétre elegendö élelmiszer(krumplitol a lekvárokon át a kolbászig); a fiatalokál ritka az egy hétre elegendö is. Ök a lemegyek a boltba elvet vallják. Mig az idösek egy része a soha se lehet tudnit(másrészt kevesebbet kell boltba mászkálni). A városlakok hatalmas hátrányba vannak ebböl a szempontbol.
    Az is érdekes, hogy csak az idösek tartanak felénk csirkét.
    Mindent tulzásba lehet vinni; ezt is.

    Ha a történelmet nézzük háboruk voltak, vannak, lesznek. Azt hinni, hogy itt nem lesz naivság. legfeljebb nem a mi életünkben. lehet, hogy itt nem fognak lövöldözni, de a naton keresztül tuti belecsuszunk párba.