• hillman
    #71
    Látod ezért kellett volna nekem is tanulnom, igy a tudatlanok aggodalmait mutatom.
    Amikor befejeztem az iskolát eszembe jutott mennyi mindent bemagoltattak, a tanácsi vagy a banki ügyintézésröl szot se ejtettek. Még az is lehet, hogy szándékosan nem tanitják.

    "Azt kell megértened, hogy a készpénz és elektronikus pénz között az elektronikus pénz javára van különbség."
    megértettem és eddig sem vitattam. Azon nézetem mellett miszerint: ma magyarországon sem az állam sem a társadalom nem áll készen erre, viszont továbbra is kitartok. A rendszer anomáliáit éppen azért irtam le, hogy ezt érzékeltessem; nem a digitális pénz ellenében.

    Háborus és egyéb válsághelyzetekben a korábban emlitett párhuzamos cserekereskedelem felerösödik. A pálinka(szesz) például elég régota bevált a nép körében( de a tartos élelmiszerek is). Még a különbözö megszállok is elfogadták. A rejtekhelyekben az emberek minden korban leleményesek voltak.
    ha mondjuk vettem volna pálinkát az vásárloértékét jobban örizné mintha bankba raknám.
    10 éve simán lehetett 1000 forintért jo pálinkát venni. ma 3000 körüli ez az ár. bankban 10 év alatt a 10k-bol 16k lesz 5%os kamat mellett. pálinkában viszont. 30k-t érne ma minimum. Mivel a pálinka ára, és minösége idövel növekszik igy lehet többért is el lehet adni. Ha van egy kis pincéd, kamrád már kezelési költség sincsen(aki betörötöl fél el is áshatja és le is betonozhatja. a pálinkának nem árt. persze ehhez saját kert ajánlott.).