• ClassicR
    #70
    Ezt gondold át.

    A cég nem azért nem fogja tudni kifizetni az alkalmazottait, mert van bankszámlája. Régen, a bankszámlák előtt is alkalmaztak szankciókat, akkor nem a bankszámlát vitték el, hanem rajtaütésszerűen bekopogtattak a céghez és táskákban vitték el a széfjében lévő pénzt.

    Valóban nem szűnne meg 100%-ban a korrupció, ha eltűnne a készpénz, de jelentősen csökkenne, már nem lehetne csak úgy nyomtalanul odacsúsztatni a fehér borítékot, de úgy általában is sokkal nehezebbé válna az ügyeskedés.

    Azt kell megértened, hogy a készpénz és elektronikus pénz között az elektronikus pénz javára van különbség. Nem magának a készpénznek van értéke, az csak bizonyíték arra, hogy neked van pénzed az államnál. Úgy tekints rá, mint egy igazolásra. Háború esetén teljesen mindegy, hogy a bankszámládon, vagy a párnád alatt van a pénz, mert a párnád alatt lévő pénz pontosan ugyanoda mutat, ahová a bankszámládon lévő pénz. Önmagában se a készpénznek, sem a netbankban kimutatott összegnek nincs értéke, mindkettő csak egy hivatkozás.

    Egyébként háborúban pláne biztonságosabb a bankban tartani a pénzedet, ott van és lesz is nyoma, ha meg bejönnek a katonák a házadba és elviszik a párnád alól a pénzedet, annak már bottal ütheted a nyomát.

    Azt írod, hogy kötelezővé kéne tenni a pénzügyi alapismereteket, de közben meg pont Te nem vagy tisztában azzal, hogy mi az a készpénz és mi az az elektronikus pénz. Az megvan, amikor a háborúk és világválságok idején seprűvel söpörték a készpénzt az utcákon?
    Utoljára szerkesztette: ClassicR, 2018.03.09. 09:37:45