gaszton421#9
Ezek valószínuleg tényleg szép piros deízetlen paradicsomok lesznek, de enneknem az üveházi termelés az oka, és mégcsak nem is a mesterséges fény. az hogy kevesebb van abból a fényből mint kéne , mind időtartamban, mind pedig mennyiségben az igen, a fotoszintézis nem tud különbséget tenni a Napból származű foton és a lámpa izzószálából származó foton között , mint ahogy semmilyen ismert mérőműszer sem, míg a foton frekvenciája azonos.
Az üzleti paradicsomok ízetlenségének oka a rossz irányú nemesítés ami a külalak és állag irányában történt (szép piros, egyforma méretű és kemény, jól tárolható) nem pedig az íz és a tartalom (minél több vitamin és hasznos anyag) irányában. ezenkív2l az sem megvetendő körülmény hogy még a teljes érés előtt leszedik hogy amíg szállítják és az üzletek polcaira kerül addig ne essen szét. Ha ugyanezt a paradicsomot elülteted szabadföldbe és hagyod hogy megérjen akkor valamivel jobb lesz mert legalább nem szededle éretlenül de nem lesz olyan mint azok a paradicsomok amit valaa aszerint termeztettek hogy milyen legyen az íze és nem a hektárhozam a szín a méret és a tárolhatóság volt a fő szempont.