• TokraFan
    #24
    Senki nem dőlt be semminek! Nekem nem szokásom a "Fény gyermekei" blogról linkelni, így ez az ábra is hivatalos forrásból származik. Ez a NASA hivatalos illusztrációja az űrszemét _egy részéreől_! Nem méretarányosan hivatott _szemléltetni_ az űrszemét problémáját, hanem a nagyobb darabok elhelyezkedését és sűrűségét mutatja a bolygóhoz viszonyítva! Méretarányos képpel nem lehetne ezt jól és szemléletesen illusztrálni.
    Tehát a kép egy illszutráció, egy szemléltető rajz, mely az űrszemét problémájára hivatott felhívni a figyelmet. Ebből adódik -mivel veled ellentétben én tudom értelmezni az ábrát-, hogy a hozzászólásom ennek megfelelően szintén szemléltető jellegű volt, vagyis a "jelenleg is így nézünk ki" kezdetű örökzöld nem az IRL vizuálisan észlelhető méretarányos valóságra értendő, hanem a probléma nagyságára, ami a méretaránytól függetlenül egy létező és megoldásra váró feladat, mely egyébként kiemelt téma nagyjából évek óta az űrkutatásban.

    A másik értetlen tag által belinkelt kép tökéletes példa erre. Ha azt a képet _szemléltetésképp_ egy tudományos csoport teszi közzé azzal a céllal, hogy rávilágítson a légiközlekedés zsúfoltságának problémáira Európa felett, akkor az ábrát szemlélve értelmes embernek nem következik az, hogy így néz ki az égbolt IRL is!