• Sequoyah
    #10
    A zsiros penztarcaju nyugaton is oriasi penzek mennek el arra, hogy lefedjenek ritkan lakott teruleteket. USA-ban hatalmas lefedetlen teruletek vannak, aminek a lefedesen ebben a pillanatban is dolgoznak.
    Ezek lefedese kozvetlenul marhara nem eri nekik, mert az adott torony koltseget sohasem fedezik az arra tevedo turistak.
    Brand szinten viszont meg igy is megeri nekik, mert rengetegen valasztanak lefedettseg alapjan szolgaltatot. De ha ezen alig hasznalt tornyok ezreit le tudnak cserelni par muholdra, az nagy sporolas lenne nekik. Ha pedig a profit magja megvan ebbol, akkor mar csak apropenz kell Afrikabol, hogy rendszerszinten profitabilis legyen.
    Persze ehhez alapveto feltetel, hogy a hagyomanyos mobilokba integralhato legyen ez a muholdas net. Amikor ez legutobb kerdes volt, meg eleg specialis hardver kellett, de azota fordult mar parat a vilag...

    De ketlem, hogy ezen alapveto szamitasokat ne vegeztek volna el. Szoval mar maga a teny, hogy a Space X penzt ol bele mutatja, hogy ez egy eletkepes otlet. Lehet, hogy kockazatos, de eletkepes.