• Tinman #45
    Senki nem mondta, hogy nem voltak autóversenyek... sőt írtam, hogy voltak, de NEM azért lettek az autók megalkotva, hogy azzal versenyezzenek! Eleinte meg nyilván a közutakon tolták, mert nem volt versenypálya sem, aztán az is lett.

    Miben verhetetlen az ember? Te vezettél már odakint egyáltalán? Egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy az emberismereted, vagy a vezetési tapasztalatod a gyengébb. Ebben segíthetnél, hogy melyik, mert komoly dilemma...

    "De az az emberellenesség amit itt lenyomsz, az számomra ellenszenves, sőt elfogadhatatlan. Ráadásul alaptalan."

    Nem. Nem emberellenes vagyok, hanem azt szeretném, hogy minél előbb vegye ki az elektronika a kezükből a kormányt, de úgy, hogy a vele szembejövő is önvezető, sőt egymással tudnak kommunikálni. Tehát ha a 22. kilométerkőnél az arra közlekedő önvezető bal kerekén enyhe kipörgést regisztrál a rendszer, akkor az 5 mp-en belül kerüljön be az összes arra közlekedő önvezető rendszerébe. Ez ma már simán megoldható lenne, a technika megvan hozzá, meg kell valósítani.

    "érdemes lenne kicsit utána olvasni a dolgoknak, vezetgetni autókat, finomhangolni a szélsőséges álláspontodat."

    Nagyon egyetértek, tégy így, mert teljesen laikus vagy a témában. Nálam 1 millió levezetett kilométer, 2 évtizedes jogosítvány, cirka 30+ féle vezetett jármű. Kevesen tudjátok ezt itt überelni... Nekem nem igazán van olyan nap az életemben, amikor nem vezetek egyáltalán. Tudom mi van odakint, ismerem a sofőröket, az összes fajtát.

    RENGETEG balesetet kerültem el pusztán azzal, hogy MINDIG úgy vezetek, hogy a lehető legrosszabbat tételezem fel a másikról: Úgyis kijön, úgyis sávot vált index nélkül, úgyse áll meg a táblánál, úgyis átmegy a piroson, úgyse ad elsőbbséget, úgyse vesz észre, úgyis gázt fog adni, ha előzni próbálom...