• Tinman #41
    Az autózás mint olyan Day1 sem azért lett kitalálva, hogy élvezzük, hanem azért, hogy A-ból B-be kényelmesen és gyorsan eljussunk. Eztán jött a motorsport vonal, aminek SOHA, SEMMI keresnivalója nincs a közúton. Akik szeretnék kiélvezni a száguldás örömeit, annak már most is megvan rá a lehetősége zárt keretek között, biztosítva.

    Én értem, hogy te arról beszélsz, hogy "jaj de jó levezetni a Balcsira", de valójában nem jó... valójában egy gyötrelem szar és 1 ember hibája, vagy erőszakossága miatt, aztán szív ott kapásból 10.000 ember a 40 fokban, ami nonszensz. Nesze neked örömautózás. Te egy olyan ideát képzelsz el magad előtt, mint amit az 1970-es években készült francia filmekben láttál, hogy a nyári napsütésben a lágy szellő borzolja a hajad, miközben egy Porsche coupe-val a szerpentinen szeled a kanyarokat és jó, ha 10 percenként elhúz veled szembe egy autó. Ilyen már rég nincs. Ez a világ már elmúlt, vége.

    Ha "örömautózni" akarsz közúton, akkor keresned kell egy néptelenebb szakaszt és talán akkor örömödet lelheted benne... mert mihelyst átlagos forgalom van az úton 1 óra sem kell és találkozni fogsz olyanokkal, akik vagy erőszakos állatok, vagy vasárnapi vezetők. Komoly gond, hogy 10-ből elég egyetlen ilyen elmeroggyant és máris sikeresen elrontja az autózásod. Aztán minél tovább és minél többet vezetsz, értelemszerűen annál több ilyennel találkozol és ha ez rendszeresen történik, akkor gyűlölni fogod az autózás minden pillanatát. Részemről én már nagyon rég itt tartok és bár a saját autóm abs. alkalmas örömautózásra, mégse sikerül azzal sem, mert ott meg attól rettegsz, hogy kárt tesznek benne.

    A másik gond az autóban rendszeresen eltöltött holtidő. Aki többet autózik, annak ezek tetemes számok az életéből, de már az is bőven sok, ha melóba minden nap 30 percet autózol oda-vissza. Ez 1 évben meg cirka 10 nap beleöntve a semmibe! És ez még csak a melóba járás... hol a többi?

    Igen, még annak is több értelme lenne, ha az SG-re kommentelnél az autós hírek szekcióba minden nap fél órát, mint annak, hogy az úton küzdesz az életedért a hülyék áradatában. Ez az egyik ok, a haszontalan holtidő amiért szükség van az önvezetőkre, a másik meg a balesetek számának visszaszorítása, mert az mocsok sok és nem csak a gyorshajtás miatt. Egy full önvezetőt, aminek kormánya sincs, nem tudod majd rávenni arra, hogy 80-al menjen a faluba, mert neked sürgős, ahogy arra se, hogy 200-al villogtasson le mindenkit az M7-en, mert neki tárgyalása lesz 10 perc múlva.

    Elmondhatatlanul várom az önvezetők teljes uralmát, még akkor is, ha szinte biztos, hogy eleinte lesznek balesetek, de majd beletanulnak a gyártók, meg kell nekik adni az időt ugyan úgy erre is, mint ahogy megkapták arra is, hogy ma már röhejes a 8 litert zabáló autó.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.02.24. 20:29:26