• Kurfürst
    #29
    Senki nem mondta, hogy tökéletes. A probléma, hogy te úgy festetted le, hogy az önvezető autó nem tud semmit csinálni, ha nincs felfestett sáv. Ami más szerint nem igaz. Erről szólt a komment.


    Lárifári.

    "Az önvezető járművek gyakorlatilag képtelen balesetet okozni, mert többféle szenzort is használnak a 360 fokos látásra."
    "Az önvezető autó mindent lát, nemcsak szimpla kamerák vannak rajta, hanem radar, lézeres szenzor stb. Azt is látja, ha valami 150 méterre megmozdul a bokorban, meg azt is, ha a mellette/előtte/mögötte haladó akárcsak fél mm távolságra is megközelítette."
    "Pont, hogy az ilyen [hóeséses, sávok nem látszanak, lecsökkent látótávolság ] helyzetekben mutatkozna meg igazán az önvezető autók előnye."

    A "jó kis szenzorok" ellenére napi szinten van az, hogy csak azért nem csap el autó, mert én figyelek és sofőr meg nem...


    Tessék szépen a biciklisávban közlekedni és/vagy rendesen kivilágítva.

    Az USA-ban a 100k-ra eső éves halálozási arány picivel 10 fő felett van. Tehát, ha mondjuk egy átlagos NFL meccsre kimész, akkor arra kivetítva azt jelenti, hogy jövőre abból 6-8 ember átlagot véve már nem fog élni... Nem rák vagy bármi más miatt, hanem közúti baleset miatt.


    Szomorú.