• Kurfürst
    #26
    Mármint a Tökéletes Szenzorok alapján Minden Helyzetben Tökéletesen Reagáló Önvezető Autó fikción kívül? Ez eddig egy informatikus Hiszekegy.

    Én más konkrétumot nem látok, a működési elvet írta le (azzal pedig szerintem mindenki tisztában van, aki ide klikkel), és feltételezi hogy az minden körülmények között lényeges jobban, ne adj Isten, tökéletes működik.

    Mint már mások is utaltak rá, az ilyen hozzászólásokból érződik, hogy az illetőnek nincsen valós napi tapasztalata a vezetési/közlekedési szituációkról, merőben elméleti síkon képzeli el, hogy néz ki a szitu a gyakorlatban, mit és hogyan észlel a vezető, hogyan reagál a kocsi.
    Az embernek ugyanis nagyon jó kis szenzorai (szeme, füle és: segge) vannak aminek egyetlen hátránya, hogy 360 fokban nem lát, de többnyire nem is kell neki, mert a közlekedési szabályok ennek megfelelően vannak kialakítva. Van egy képessége, amit a robot sohasem tud majd - önállóan értelmezni a szituációt és alkalmazkodni hozzá. A robotpilóta csak egy előre megírt, többnyire egyszerű forgatókönyvet tud alkalmazni, ha a kapot input alapján jól ismeri fel a szitut, viszont mindent leprogramozni nem lehet (btw emberek, sőt, informatikusok által) ahogy a szenzorok által adott adatok sem lesznek mindig tökéletesek. Ez egy merő fikció.