ClassicR#13
Kisiku: rád is ugyanaz vonatkozik, mint Andrew-ra. Nincsenek meg az alapvető pénzügyi ismereteid, semmi nem igaz abból, amit leírtál.
1. Az iPon nem von le 2%-ot, valamit nagyon félreértelmeztél.
2. A boltok nem járnak rosszul a kártyás fizetéssel, sokkal többe kerül nekik a készpénz tárolása, kezelése. És most ne Mari nénire gondolj a faluban.
3. Nem tudom, hogy milyen 25%-os kamatú hitelre gondolsz, a párommal most vettünk lakást, 4,04% volt a kamat 5 éves fix időtartamra, de indítottunk mellé 3 lakástakarékot, így az állami támogatással 0% kamat jön ki és még nyertünk is mellé pár tízezer Ft-ot. Az a 4,04% egyrészt nagyon alacsony, másrészt a bank nem jótékonysági intézmény, annyit jogosan számol fel. A személyi kölcsönt hagyjuk, azt azok veszik fel, akiknek lövésük sincs a pénzügyekről, vannak sokkal kedvezményesebb hitelek.
4. A banki költségeid csak akkor magasak, ha nincsenek pénzügyi ismereteid, rossz számlacsomagot választasz és nem érvényesíted a kedvezményeket. Én 450 Ft-ot fizetek havi átlagban a bankomnak úgy, hogy abban minden átutalás, csoportos beszedési megbízás, sms díj, kártyadíj, takarékszámla benne van. Persze a 450 Ft is pénz, de cserébe évek óta nem láttam sárga csekkeket és egy csomó pénzt megspórolok a kedvezményeken keresztül, amiket az online fizetésre kapok (közüzemi kedvezmények, vonatjegy kedvezmény stb.). Utoljára szerkesztette: ClassicR, 2018.02.22. 13:56:21