• jkedzs
    #14
    az ilyen cégek mint a májkroszoft már az oktatástól kezdve kurvítják el a társadalmunkat. onnan kellene első lépésben kiírtani őket. nyilván a megkent politikusoknak ez nem érdeke. ők is mehetnek a húsfeldolgozóba.

    a DOC sablonokat pedig egyszerű html form szintre butítani, amit minden oprendszeren elérhető, ugyanúgy néz ki, ugyanúgy működik. a szerveren adatbázisban eltárolni, ahonnan LaTeX documentumba konvertálható nyomtatáshoz. kurva egyszerű és minden része kipróbált, bevált opensource technológia.
    az adatok és azok formázásának egy fájlban való tárolását kurvára el kellene felejteni. teljesen kezelhetetlen, automatizálhatatlan, csak a káoszt növeli meg az MS bukszáját...

    az Excelt már nehezebb kiírtani. konkrétan az egész bank szektor erre épül, Excelben kattintgatják össze az idióták a bankok legfontosabb számait. és addig pofozgatják manuálisan, amíg jó nem lesz. nevetséges és veszélyes az egész munkafolyamat. de hát ez a szint az ott dolgozóknál...

    meg persze vannak a kifejezetten MS-re írt programok (pl tervező programok). ha valaki ilyet használ, az megszopta. onnan nincs váltás linuxra.