Polaris Sector
  • LSSAHPAUL
    #6
    Amúgy minden ilyen játéknál az AI-ra rábízott kormányzó működése ami elronthatja a játékot, és ez itt szar. Mivel a legkisebb térképen játszottam már kb 10 játszmát még olyan nem volt hogy ne legyen 100 bolygóm :), ezért nem lenne rossz ha rá lehetne bízni a gépre, nos valamennyit segít, de részletezem.
    Ha kiválasztunk egy stílust pl agrár, akkor elkezdi agrárra építeni a bolygót, és amint betellik vagy kicsivel előtte elkezdi lebontani a nem agrár épületeket, ami őrült nagy szarvas hiba, és sehol se lehet kikapcsolni próbáltam belenyúlni a játék file-ba de nem találtam meg hol lehetne.
    A másik a lázadás, már pedig a bolygók 30%-a peremvidékre esik, ahol nehéz fokozaton mindenképpen beszarik a lakosság egy lehetséges inváziótól, na amint egy picit is elkezdenek nyavalyogni az AI-ra állított bolygón elkezd rendőrséget gyártani ami egy lehetséges támadáskor szinte semmit nem ér. Ide minden épeszű ember amúgy is építene földi hadsereget, már csak azért is hogy előbb utóbb úgyis háború lesz és egyszerűbb a határbolygóról felszedni a haderőt mint végig utazni a galaxist, pláne úgy hogy őrült nehezek ezek a csapatszállító hajók, folyamatosan fejlesztem őket de még nem sikerült elérni az 1,4 sebességet :p
    Mivel jó játék és valami ki kellett találni hogy játszható legyen :) összefoglalom hogy csináld:
    Földtípus: sehogy, ezt manuálisan kell
    Óceán: ezzel lesz a legtöbb gond, elsőre Mineral-ra kell tenni, és figyelni mikorra vannak beépítve a szervesanyag bányák, azaz már nem épít semmit ekkor két megoldás van:
    a.) átteszed kézire és innentől magad építed a farmokat+lakóhely 1:0,8 ha már többet nem lehet akkor kutatólabor+lakóhely 1:6
    b.) áteszed agrárra és nézegeted mennyi van még hátra és mielőtt elfogyna áteszed kutatásra és megint nézegetni kell hogy mielőtt ez is elfogyna át kell tenni manuálra és a finomításokat elvégezni.
    Minden más bolygónál: minerál és figyelni mikor nem épít már semmit, ekkor határmentieken katonaság, sőt gyárakat, a többin semmit :)
    És még egy nagyon jó tanács: legyen mindenhol bekapcsolva a népesség szabályozás, kivétel ahol sorozatban kolónia hajókat gyártunk. Én levettem a népem szaporodás gyorsaságát minimumra és elkezdtem szórakozni hogy bekapcsolva hagyom, és most emiatt tölthetem vissza mert találtam vagy 5 bolygót ahol már 30K felesleg van, illetve még olyan marhaságot is csináltam hogy építettem népesség kiegyenlítő transzport hajókat hát beleőrültem 100 bolygónál hogy most ezt hova küldjem hol is kéne felvenni aztán hova is kéne küldeni :D lófaszt le kell szarni.