Polaris Sector
  • LSSAHPAUL
    #1
    Magyar ismertető, jó, talán 1 dologban vitatkoznák, hogy minden hajótípusból kell a flottába, én anyahajókat gyártok (kb 10 év) rengeteg vadászgéppel, és elvagyok, nagyon is :)
    https://www.playdome.hu/cikk/45197/polaris-sector
    Én kipróbálom az összes ilyen stílusú játékot, és ezzel még jó darabig elfogok játszani, mert a valóságos helyzetet próbálja alkalmazni, de részletezem:
    Technológia fa van, és kb így lehet a valóságban is. Megpróbálom egyszerűen elmagyarázni :) , van 4 fő kutatható ág (fizika,kémia,matek,biológia) ezekre ha teszünk kutató pontot akkor megszületik egy tudomány ág, pl Plasma. Ekkor már lehet tenni a plasma kutató ágon belül pl plasma generátorra az összest (90% a max a maradék 10%-ot el kell osztani a 4 fő ágon) nem olyan nehéz mint amilyennek hallatszik, mert már alapból látjuk a plasma ágat és azt is hogy miket adna, látni kell és menni fog 5 perc alatt.
    - hajó összerakás, nagyon részletes, élvezetes, pl a játék elején a gyors terjeszkedés miatt először is olyan hajót gyártok ami tele van üzemanyag tartállyal mivel úgy kezdünk hogy kapunk egy felderítőt amit elküldünk egy irányba, nos a másik irányba indul ez a hosszú távú kolónia hajó. Mivel a gyártási idő az elején fontos (a gép által irányított fajok komolyan veszik a határ nem átlépést) mert lezárhatjuk a birodalom határait, azaz elsőnek a peremvidéket kell beépíteni gyorsan minden nap számít, mert a gép is terjeszkedik. Aztán eljön az a pillanat amikor 3 ritka nyersanyag (uh ez is érdekes nagyon a nyersanyag van vagy 8 féle) graviorium, reidium, plutónium kifogyóban lesz, így át kell állítani a kolónia hajók felszereltségét nyersanyaghoz képest, én olyan szinten spórolok hogy van rendszer kolónia hajóm (amin csak 1 ütemenyag cella van) ezzel a naprendszeren belüli többi bolygót lehet kolonizálni (max 5 bolygó van 1 naprendszerben), aztán csinálok 2 parszekest, 3,4,5,6,7,8,9,10,11, stb), és ezek változatai csóróság vagy gyorsaság kényszer miatt.
    Jah kolonizálás megtörténtekor ki kell választani a kormányzó típusát, ami tök egyszerű és nagyon javaslom hogy így csináljátok: ha föld szerű micromanagament (magad állítól mindent) ha óceán akkor innovation (kutatás) minden más mineral. Minden bolygó egyedi % bonuszokkal rendelkezik pl food, gyártás, kutatás (földszerü bolygóknál érdekes csak a többit úgyis a gép csinálja) és mindenképpen kell egy olyan bolygó ahol jó %-ot ad a gyártásra, itt fogjuk gyártani a nagy hajókat. A többin farm, és kutató labor. (a kaja fogyóban lesz amikor minden bolygót betelepítettünk ugyanis csak a földszerű és az óceán bolygókon célszerű kaját termelni (óceán hoz is kell tudomány, de az nagyon hamar megvan, a többi bolygóhoz a hydro.farm kikutatása olyan sokára lesz hogy valszeg háborús tudományok fontosabbak lesznek.
    Végül lesz rakás mineral bolygónk ahol már nem történik semmi, a gép 3 db gyárat felhúzott az elején hogy gyorsabban építse a bányákat, ez most szépen el lehet kezdeni egyikat tankot, másikon tengerészgyalogost, másik légköri vadászt stb gyártani. Pár földszerű bolygót érdemes még orbitális hajógyártásra is felkészíteni itt gyártóhatnak a katonai szállító hajók, népesség kiegyenlítő transzport hajók.
    Jah normál fokozattól képbe jön a lázadás, ami mindenképpen megtörténik a peremvidéken lévő bolygóknál, ha az AI irányítja a bolygót akkor gyárt rendőrt (ostobaság sajna) ha mi irányítjuk akkor gyártsunk attól függően hogy van e orbitális gyár: vadászgépet, ha nincs tengerészgyalogost. Az vadászgép az egész naprendszerre jó lesz, ha be akarjuk vetni akkor kell majd a szállító hajó (hangárokat kell bele tenni). És a legfontosabb :) ha a lázadás eléri az 51%-ot akkor gyakorlatilag a bolygót elvesztettük, nemsokára független lesz, tehát mielőtt eléri kapcsoljunk be egy olyan társadalmi rendet hogy Utópia (nem gyárt semmit a bolygó csak zabálja a kaját) ekkor gyorsan lecsökken 0-ra majd újra ki lehet kapcsolni az Utópiát és gyorsan gyártan vadászt vagy katonát. :) ez szerintem egy bug, vagy nagyon benézték a készítők.
    Játék elejére még egy tipp, ahol a kolónia hajót gyártjuk kapcsoljuk meg a túlórát így hamarabb kész lesz a hajó.
    A lényeg hogy jó kis gém, bármi kérdés van írjatok. :D