• bundasjezus
    #177
    Utoljára reagálok a hozzászólásaidra. Minden kérdésedre már rég ott vannak a válaszaim amiket az elmúlt 170+ hozzászólás között visszaolvashatsz.

    "Igen vannak olyan vágyaink és félelmeink amit tanulunk, ezt le is írtam, de ez nem cáfolja azt hogy vannak amik a genetikai kódunkból jönnek."
    Nem értek a genetikához, ezért nem is mondanék erről véleményt, mert nincs meg hozzá a kellő tudásom. Engem az emberi viselkedés onnantól érdekel, hogy megszületik az egyén.

    "Értem én hogy mindenképp bele akarod venni a pénzt a képletbe, de akárhogy csűröd csavarod akkor sem tudod a szükséglet elé pozicionálni. Valami olyat kellene kihoznod hogy vágyom a pénzre amitől éhes leszek és veszek rajta kaját. Ez esetben igaz lenne a te ok-okozati elképzelésed csakhogy ez nyilvánvalóan nem így van."
    Ezt én sosem állítottam. A pénz eszköz és nem cél. Egy eszköz, aminek a segítségével a szükségleteinket ki tudjuk elégíteni és nem pedig fordítva. A pénz azért megkerülhetetlen, mert a boltban pusztán a vágyainkért, szükségleteinkért cserébe nem adnak terméket, szolgáltatást, csak és kizárólag pénzért. Így az egyén kénytelen a pénz előteremtésére törekedni, ha a vágyait, szükségleteit ki akarja elégíteni. Szóval felesleges belemagyaráznod olyan dolgokat a mondandómba, amik nincsenek benne. Ennél egyszerűbben és érthetőbben nem tudom leírni a mondandómat. Ha te nem érted meg amit leírtam, akkor vagy a szövegértéseddel van baj, vagy szándékosan ferdítesz. Egyik esetben sincs dolgom veled.

    "Az egy trivialitás hogy valaki felismeri hogy a bevétel és a kiadás szummája nem lehet tartósan mínuszban, te valahol ennek a trivialitásnak a felismerése miatt pozicionáltad magad az alkalmazottak fölé."
    Bárcsak ennyiről szólna a dolog. Azonban a mondataid elárulják, hogy halvány gőzöd sincs erről a témáról. Én pedig nem fogom offtopic témákkal telepakolni ezt a fórumot csak azért, mert te nem szereztél tapasztalatot az életnek olyan területén, ahol én igen. Ettől én nem vagyok felsőbbrendű, te pedig nem vagy alsóbbrendű. Ugyanazt a számot nézzük, csak a te szemszögedből 6-osnak látszik, az enyémből meg 9-nek.

    "Egyébként ebből a 'könyvelői' tudáselemből egyáltalán nem lehet megélni, azonban ha olyan szinten látod az emberek szükségleteit és vágyait amilyenen más nem, akkor erre alapozva létre tudsz olyan terméket amire óriási kereslet lesz."
    Csak ebből valóban nem lehet megélni, de enélkül egyenesen lehetetlen. Nagyon sokaknak pedig ez sem megy.

    "Valóban, makacsul nem ismered el hogy az alaptézised téves, alapvetően nem az anyagi haszonszerzés/pénz mozgatja a világot hanem az emberi vágyak. Az emberi vágyak következménye pedig olyan tetteket is képesek indukálni mint a Holdra szállás vagy a Mars bázis.
    Hiábavaló próbálkozás minden elé valami profitábilis gazdasági célt beszuszakolni, nem fog menni.
    Ennyi, nem látsz elég mélyre hogy meglásd az ok-okazat relációt és erőlteted hogy márpedig a jól számszerűsíthető felszín ami fontos."
    Ez is sokszor megválaszoltam már. Teljesen vakvágányon vagy, olvasd vissza a hozzászólásaimat, részletesen ki van fejtve minden. Vagy nem akarod megérteni, vagy a szövegértéseddel van baj.

    "Lehet hogy a begyepesedett megélhetési vállalkozói gondolkodásmódod miatt nem tudsz kitörni abból a skatulyából amibe a sok bevétel-kiadás, veszek-eladok reláció hajkurászása juttatott. :)"
    Ez a begyepesedett vállalkozói gondolkodásmód az, aminek eredményeképpen van szék a feneked alatt, van fedél a fejed felett, van számítógép, amibe pötyöghetsz és van internet, aminek segítségével világgá kürtölheted, hogy mennyire nem érted a világot.

    Ui: részemről itt végetért a veled való kommunikáció. Részletesen kifejtettem ebben a topikban, amit mondani akartam. Többet már nem tudok hozzátenni.