• defiant9
  #172
  "A félelem tehát mindig következmény"
  Mókás amint igazolni próbálod az igazolhatatlant. A piramis alján a nagyon ősi ösztönös szinten létező vágyak és a hozzákapcsoló érzések jelennek meg. Félni valamitől, vágyni valamire már egy újszülött is képes, noha fogalma sincs a pénzről, a genetikai kódjában kapta meg ezt a képességet, és hordozza egész életén át, tanul is hozzá.

  "a társadalmunkban csak a pénz segítségével biztosíthatók"
  Tehát van a szükséglet. Kell a kaja. Ez a mozgatórugó. Ha nincs szükséglet pénz sem kell a kielégítéséhez. Pénz önmagában nem jó semmire nem is kell senkinek (kivéve ugye azok akinek a pénz birtoklás a vágya).

  "hogy az idézett mondatom igazságtartalmára reagáltál volna, esetleg cáfoltad volna."
  Ez lenne a személyeskedő durván általánosító állításod:
  "Egy alkalmazott sosem lesz tisztában azzal, hogyan kell életben maradni a piacon"
  Annyira triviálisan hibás állítás hogy rendkívül nagy számú cáfolata van. Mondjuk vegyünk egy nagy céget(sok-sok részvényese a tulajdonos), kell neki egy új CEO, hát felvesz egyet aki a cég alkalmazottja lesz, havi fizetést kap meg bónuszt év végén, aki szintén alkalmaz egy rakat szakértőt, mindannyiuk piaci ismereti messze meghaladják átlag Kovács János EV képességeit.

  "A kereslet-kínálat modelljével közelítem a valóságot"
  Ezzel leginkább a tranzakciókat tudod modellezni, a mi indukálja a keresletet nem. Ahogy fentiekből is lejön kereslet nélkül az egész modelled egy 0.