• bundasjezus
    #143
    Nem hajt. A gyártójának és a kereskedőjének hajtott hasznot, valamint a szerelőnek aki javította. Részemről csak a szórakozás iránti igényemet elégítette ki. Ez volt a dolga, ezért vettem annak idején.

    Nincs gyerekem, se barátnőm, bár nem igazán tartozik rád. Viszont mielőtt megkérdezed, hogy ők is hasznot hajtanának-e nekem, előtte leírok neked valamit.

    A fejlett nyugati társadalmakban azért születik olyan kevés gyerek, mert a pénz a szülőtől a gyermek irányába áramlik. Sokáig tanulnak, sokba kerül a taníttatásuk, későn állnak munkába és saját lábra, ezért nagyon sokáig rá vannak szorulva szüleik anyagi támogatására.
    Ezzel szemben a fejlődő, elmaradottabb társadalmakban rengeteg gyerek születik, mert a pénz a gyermektől a szülő irányába áramlik. Sok gyereket vállalnak a szülők, hogy legyen aki öregkorukra eltartsa, támogassa őket. Valamint a sok gyerek segít a ház körüli munkában, besegít a szülőknek a család fenntartásában, neveli a háztáji állatokat, eljár a piacra, eladja a portékát, segít művelni a földet stb.